27.10.14

At The Devil's Door (2014)


          Γλίτσης τέντι μπόις (Κατσούλας) εκμεταλεύεται την αγάπη καθυστερημένης κορασίδας (Μαργέτη) και την πάει στο "θείο" του σε ένα τροχόσπιτο στη μέση του πουθενά (Παλλήνη), να παίξει ένα αθώο παιχνίδι με αντάλλαγμα 500 δολάρια. Στην ουσία τη στέλνει αρνάκι στο σακί σε Σατανιστική αίρεση, να την κάνουν δοχείο για τον Σατανά! τι καταλαβαίνει κι αυτό;
"Τι καταλαβαίνω;"

          Πάει σαν χαζοβιόλα και κάνει ότι της λένε για ένα χαρτζιλίκι. Εδώ που τα λέμε δεν έκανε και τίποτα τρομερό, έπαιξε ένα "εδώ παπάς, εκεί παπάς" με έναν πορνόγερο και πήγε σε ένα σταυροδρόμι να πει "'Άι ντου" (όπως και ο Ralph Macchio στο Crossroads), έτσι κι αλλιώς μάλλον μαλακίες της λέγαν, τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Έλα όμως που δεν της έλεγαν μαλακίες οι Σατανιάριδες και με το που πάει σπίτι της να αράξει στο δωμάτιο της, να βάλει τα ακουστικά της και να ακούσει την μουσικούλα της, ΜΠΑΜ! το δοχείο της ...γεμίζει.
"Άι ντου από παντού"

          Μετά από ...δεν ξέρουμε πόσο καιρό, το σπίτι της δεσποινίς είναι άδειο και προς πώληση και μιά άλλη αγαθιάρα μεγαλοκοπέλα μεσίτρια, αναλαμβάνει την πώλησή του. Όπως τριγυρνάει στο εγκαταλειμμένο σπίτι και το καταγράφει, βρίσκει τα 500 δολάρια του πορνόγερου και τα μεταφυσικά φαινόμενα δεν αργούν να εμφανιστούν. Από 'κει και πέρα παρακολουθούμε τι συμβαίνει παράλληλα στην μεσίτρια, την αδερφή της, και σε φλασμπάκ στην πιτσιρίκα πριν από πόσο; τόσο καιρό. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο χωρίς να κάνω σπόιλερ και αυτό που μετράει σ' αυτήν την ταινία είναι η ιστορία. Αλλιως ξεκινάει, αλλού σε πάει στη συνέχεια και αλλιώς τελειώνει.
          Το At the devil's door είναι η δεύτερη ταινία του Nicholas McCarthy, η πρώτη ήταν το πολύ καλό The pact (2012). Όπως και το ντεμπούτο του έτσι κι αυτό βασίζεται στη σκοτεινή ατμόσφαιρα, το αρρωστημένο κλίμα, τον αργό ρυθμό και τη σχετικά περίπλοκη ιστορία (τις γράφει μόνος του) που δεν τα εξηγεί όλα και σε αφήνει να κάνεις υποθέσεις.

Το τρέιλερ

Η αφίσα

(Το ωροσκόπιό σου είπε ότι θα γνωρίσεις έναν κριό)

(Υπερφυσική Γιόγκα, με το πρόγραμμα μας θα νιώσετε άλλος άνθρωπος)


"Αww τι γλυκό το σπιτάκι του θείου σου"

(Συνέχεια με το κόκκινο αδιάβροχο)

(Πως κατάφερε να γίνει μούσκεμα;)

(Έλεος με τους καθρέφτες πια, όλο αχτένιστος είμαι)

(Ακούγονται κάτι κουταμάρες τραγουδάκια στο γουόκμαν της μικρής που σε βγάζουν εκτός κλίματος, κάτι τέτοιο θα ήταν πιο ταιριαστό)

"Δυαράκι"

5 σχόλια:

  1. να μην έχω όρεξη να δω ταινίες τρόμου και να έχω εσένα να με μπριζώνεις με τα review σου.Ήμαρτον. χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' έψησε ότι είναι του Nicholas McCarthy έτσι;
      Δεν το θεωρώ καλύτερο του Pact αλλά ούτε με απογοήτευσε κ' ας είναι πιο αργό, το προτείνω επιφυλακτικά.

      Διαγραφή
  2. είναι κι αυτό με την γιόγκα που είναι σεκςυ ασ φακ. Ερώτησης: μηπως πρωταγωνίστρια ηταν το Σεληνι παπαπάει Αλέξυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεξ χωρίς βαρύτητα https://www.youtube.com/watch?v=nW7KEPtNGvA.
      Αυτή είναι, αλλά εδώ γίνεται τρελό τουίστ και πολύ ψέμα γιατί με την βοήθεια του διαβόλου πάει και γίνεται βουλευτής.

      Διαγραφή
    2. μαλάκα, τι είπες τώρα;;;; Εδώ μπορεί βέβαια να γίνει και πρόεδρας των ηνωμένων πολιτειώ της Αμερικης, αλλά και πάλι αυτό το πλοτ-τουίστ δεν θα μπορούσα να το φανταστώ

      Διαγραφή