9.10.14

Buio Omega (1979)


          Οικονόμος/νταντά/ερωμένη πλούσιου ορφανού κληρονόμου κάνει Βουντού στην αγαπημένη του για να τον έχει όλο δικό της, αυτόν και τη περιουσία του (τσάμπα του 'πλενε, του μαγείρευε και του καθάριζε τόσα χρόνια;). Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασε όμως, γιατί το πλουσιόπαιδο είναι πιο ερωτευμένο και αρρωστημένο απ' όσο νόμιζε.
(Αν η μία από τις δύο είναι πεθαμένη, μετράει για τρίο;)

          Όταν η διαβολική οικονόμος ενημερώνει το λαμπρό αυτόν νέο με το ρομαντικό χόμπι (ταρίχευση ζώων) για την κατάσταση της υγείας της αρραβωνιάρας του, τρέχει ξεβράκωτος (κυριολεκτικά) να την κράξει και να φύγει υπ' ατμόν για το νοσοκομείο όπου και του πεθαίνει το κορίτσι στα χέρια την ώρα που χαμουρεύονται. Με ραγισμένη την καρδιά από τα απανωτά χτυπήματα της σκληρής του μοίρας, ο ψυχοπαθής Ξανθόπουλος βρίσκει παρηγοριά στις φωτογραφίες της μητέρας του εώς ότου του το χαλάσει ο μοναδικός άνθρωπος που του έχει απομείνει στη ζωή (η σαδίστρια οικονόμος), υπενθυμίζοντάς του ότι εκτός από την αγαπημένη του Άννα έχει πεθάνει και η μητέρα του, ...και βγάζει έξω το αριστερό της βυζi να τον θηλάσει σαν γιγαντιαίο μπέμπη που ρουφάει λαίμαργα το γιόκο τσόκο του.
"Μου λείπει η μανούλα, σλούρπ"

          Αυτά γίνονται τα πρώτα δέκα λεπτά που είναι και τα πιο φυσιολογικά. Ο Joe D' Amato βάζει φωτιά στα φρένα και του μένει το γκάζι (δεν ακούω Αρβανιτάκη) και γίνεται το έλα να δεις. Το ορφανό αρχίζει να τα χάνει τελείως και η νταντά του ακολουθεί και σιγοντάρει για δικούς της σκοπούς. Η συνέχεια θυμίζει εκπομπή μαγειρικής αφιερωμένη στην Κυριακή του Πάσχα με τις συκωταριές, τα πνευμόνια και τα σπληνάντερα να έρχονται το ένα μετά το άλλο.
"Στη καλή μαγειρίτσα βάζουμε και το κεφάλι"

          Ακολουθούν συμβουλές για το πως να χάσετε τις περιττές θερμίδες, κάνοντας φόνους μετά βασανιστηρίων, οιδιπόδιο σεξ, νεκροφιλία (νεροφιλία είχα γράψει στην αρχή, τι ανωμαλία κι αυτή) και κανιβαλισμό (αδυνατίστε τρώγωντας).
          Ένα horror exploitation διαμάντι με την Franca Stoppi να κλέβει τη παράσταση στο ρόλο της οικονόμου, και την Cinzia Monreale (γνωστή απο το όλταημ κλάσικ του Lucio Fulci, The Beyond) στο ρόλο της πεθαμένης αρραβωνιάρας αλλά και σε διπλό ρόλο έκπληξη. Ο Kieran Canter που κάνει τον ψυχοπαθή Καϊλα παίζει χειρότερα και από τα βαλσαμωμένα ζώα του, και μοιάζει με έναν συνδιασμό David Hassellhoff στα νιάτα του και Peter Parker απο την τηλεοπτική σειρά Spider-Man των 70's!
Αυτό που 'θελα να πάθω με το Bunnyman Massacre το 'παθα με το Μπούγιο Μέγκα (aka Beyond The Darkness, Blue Holocaust, Dementia, Sado, Buried Alive, In Quella Casa, The Final Darkness, Dark Holocaust, αν το ψάξω μπορεί να βρω κ' άλλα) το ξανάπαθα δλδ αφού το έχω ξαναδεί, "τα θέλεις και τα παθαίνεις" (φωνή στο κεφάλι). Έπηξα όμως στις νέες κυκλοφορίες και στα Αμερικάνικα, ήθελα μιά Ιταλική σεβεντίλα (είμαι μακαρονάς) και τι καλύτερο από τον cult σκηνοθέτη Joe D' Amato που πριν γυρίσει ταινία κάνει πλούσιο το χασάπη της γειτονιάς; τίποτα, το προτείνω ανεπιφύλακτα σε Vegans, η φρίκη θα είναι διπλή.


Το μικρό τρέιλερ (fan made)

Το μεγάλο τρέιλερ

 Η σουρεάλ αφίσα

 Η χάλια αφίσα

 Η ωραία αφίσα

Η κρίπι αφίσα

"Καλώς ήρθες στον κόσμο του AIDS"

"Τώρα που δεν κοιτάει κανείς"

"Θα χτυπήσω πρέζα"

(Breaking Bad)

 ".......μου έφυγαν"

 "Κοίτα που κόβεις μην κόψεις κάνα χέρι"

"Είδες που στα 'λεγα; δε μ' ακούς!"

 "Οι τρίχες τελικά μακραίνουν και μετά τον θάνατο"

(Και το Soundtrack από τους μεγάλους Goblin)

(Αυτό δεν είναι στο Soundtrack αλλά θα μπορούσε)

"Τρία"

2 σχόλια: