6.10.14

Horns (2014)

          Χάρης Πότερ που κατηγορείται για βιασμό και φόνο της γκόμενάς του (γιατί να βιάσεις την γκόμενά σου; Γι' αυτό την έπιασες γκόμενα εξ' αρχής, για να μη χρειάζεται να τη βιάζεις), ξυπνάει ένα πρωί με χανγκόβερ και ...κέρατα στο κεφάλι του. Τα κέρατα ή βγήκαν με χρονοκαθυστέρηση ή υπάρχει νεκρόφιλος στη γειτονιά ή έφταιγε το πολύ πιοτό και είναι μια πολύ ωραία μεταφορά για το χανγκόβερ, "ήπια τα κέρατά μου".
          Δεν φτάνει λοιπόν που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην πόλη, επειδή όλοι πιστεύουν ότι είναι δολοφόνος, τώρα έχει και κέρατα για να τους επιβεβαιώσει. Δεν τρέχει και τίποτα βέβαια γιατί όλοι φαίνονται να είναι κουλ με αυτό και να μην πολυασχολούνται με το ότι έχει ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ και φίδια να έρπονται πάνω του.
(Ιτς οκέι, απόκριες όλο το χρόνο και κοσπλέι)

          Εκτός από τα κέρατα, αποκτάει και την υπερδύναμη του εξομολογητή (το έχω κι εγώ αυτό, κατάρα), όλοι αρχίζουν να του λένε τα βρώμικα μυστικά τους και τις διεστραμμένες επιθυμίες τους και άμα τους αγγίξει τα βλέπει κιόλας. Έτσι αποφασίζει με τις νέες του δυνάμεις να βρει τον δολοφόνο της γκόμενάς του, σιγά δεν θα κάνει και τίποτα, ο άλλος θα του τα πει από μόνος του.
          Teen movie ρομάντζο μυστηρίου που κανείς δεν προσέχει τα προφανή και τα προβλήματα λύνονται δια μαγείας (Χάρη Πότερ;) χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Λίγο σκοτεινό παραμύθι, λίγο κωμωδία, λίγο παιδική περιπέτεια και εφηβικός έρωτας, απλά κατεβάζεις διακόπτη, το βλέπεις με δεσποινίς που θα συγκινηθεί, θα κλάψει, θα της τρέξουν οι μύξες στον ώμο σου και μετά θα κατηγορείσαι εσύ για φόνο και βιασμό (όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά).
         "Μάνα έβγαλα κέρατα"
-"Στο 'λεγα ότι είναι πουτάνα γιέ μου"

          Πέρα από δύο τρεις σκηνές που είχαν πλάκα, όπως η σκηνή που βγαίνει η καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία στους δύο μπάτσους και αρχίζουν να τσιμπουκώνονται μεταξύ τους (γιατί θα μπορούσαν να το κάνουν και στον εαυτό τους), δεν βρήκα τίποτα ενδιαφέρον. Περίμενα κάτι πολύ καλύτερο από τον σκηνοθέτη των Maniac, Mirrors, The Hills Have Eyes, High Tension και Piranha 3D.
         Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Joe Hill (γιος του Stephen King ο οποίος είναι ολόιδιος ο Stephen), δεν το έχω διαβάσει αλλά έχω διαβάσει ένα κόμικ του, το Locke and Key που είναι αρκετά καλό αλλά και αυτό παιδικό, απ' ότι διαβάζω προορίζεται και αυτό για ταινία ή σειρά.


Το τρέιλερ

Η ωραία αφίσα

 Η εμπορική αφίσα

Η ρομαντική αφίσα

"What's wrong with me Doc?"
"You're horny"

"Kαβλόσπυρο είναι, κάτσε να το σπάσω"

 "Kαι σου 'λεγα, μην ακούς DarkThrone"

(Aυτά δεν είναι κέρατα)

(Aυτά είναι κέρατα)

(Τwilight? όχι, Horns)

(Δεν είναι στο soundtrack)

"Ένα ευρώ κανείς;"

3 σχόλια:

  1. είδα το trailer προχθές και με ψιλο έψηνε να το κατεβάσω το οποίο όμως δεν το έκανα αν και κάτι μέσα μου με έτρωγε να το κάνω.Τελικά απ' ότι διαβάζω καλά έκανα και δεν το κατέβασα αν και θέλω να μάθω γιατί του βγήκαν τα κέρατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα δεν εξηγεί πουθενά γιατί του βγήκαν τα κέρατα όπως και άλλα πολλά που δεν γράφω για να μην σποηλεριάσω.

      Διαγραφή
  2. O joe hill ein wraios. Eixa to vivlio alla dn katafera na to diavasw prin dw th tainia. Dn me xalase h tainia, kulaei euxarista. Exei xavale. H kopela mou pou xei diavasei to vivlio th brike k auth sumpathitiki.. logika to vivlio tha kaluptei perissotera themata k tha dinei perissoteres apanthseis. Molis ksexasw thn tainia tha piasw to vivlio. Se kana dimino dld :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή