18.11.14

Starry Eyes (2014)

          Χαζοχαρούμενη σερβιτόρα σε φαστφουντάδικο τύπου Χούτερςμόνο χαζοχαρούμενη δεν είναι όταν τρώει πόρτες τη μία μετά την άλλη, από διάφορες οντισιόν που πηγαίνει και τραβάει τα μαλλιά της, γιατί πιστεύει ότι έχει μεγάλο ταλέντο και της αξίζει κάτι πολύ καλύτερο (όπως το να γίνει σταρ) από την πεζή καθημερινότητα των λογαριασμών και της φασίνας. Η παρέα της που είναι όλοι του χώρου, δεν είναι στην ίδια φάση και προσπαθούν χαλαρά και ζαμαφού, να κάνουν το δικό τους ανεξάρτητο φιλμάκι. Πράγμα που ξενερώνει τη δικιά μας, γιατί αυτό που την ενδιαφέρει άμεσα και κατεπειγόντως, είναι η καταξιωμένη επιτυχία και τα φλας της δημοσιότητας.
"Μέχρι να παραγγείλετε, θα κάτσω εδώ να κοιτάτε το καμελτό μου,
είναι προσφορά του καταστήματος"

          Όταν σε οντισιόν γνωστής εταιρίας παραγωγής ταινιών τρόμου, τρώει ξανά πόρτα, τρέχει άρων άρων να αυτοξεμαλλιαστεί στο μπάνιο, για να συνέλθει από την απογοήττα της. Tην παίρνουνε χαμπάρι όμως (ότι δεν είναι στα καλά της) και παραδόξως αντί να της πούνε "τι κάνεις εκεί μωρή τρελέγκο;" τους κινεί το ενδιαφέρον και τη φωνάζουν για δεύτερη (ανορθόδοξη αυτήν τη φορά) οντισιόν. Καταφέρνει να τους εντυπωσιάσει και της κλείνουν ραντεβού με το σαρδανάπαλο, αιρετικό μεγαλοπαραγωγό για μία τελευταία οντισιόν που δεν είναι αυτό που νομίζει, γιατί δε θέλει μόνο λόγια αλλά και πράξεις (casting couch). Δεν είναι όμως ούτε αυτό που νομίζουμε εμείς (ένα απλό casting couch).
"Πρέπει να παραδωθείς ψυχή τε και σώματι στην τέχνη, ;)"

          Από 'κει και πέρα ξεκινάει η κατρακύλα, η ψυχολογική κατάρρευση, η ανάγκη για συνειδητοποίηση των προτεραιοτήτων της και η μεταμόρφωση της μεταφορικά και κυριολεκτικά από γλυκό, ντροπαλό και ταπεινό χαμομιλάκι σε σκύλα Χάρυβδη. Tι είναι πρόθυμη να κάνει για την διασημότητα; Μία πίπα είναι αρκετή ή χρειάζονται κι άλλα; Τι στο Διάολο συμβαίνει στο Χόλιγουντ; Έτσι εξηγούνται τα βραβεία Όσκαρ;
          Ωραίο αλλά αργό με την κακή έννοια. Τόσο αργό που ξέχασα ότι έβλεπα ταινία τρόμου και νόμιζα ότι έβλεπα άλλο ένα ανεξάρτητο φιλμ, με τις ανησυχίες μίας παρέας νέων καλλιτεχνών. Μέχρι που άρχισαν να συμβαίνουν τα κακά πράματα στα τελευταία 15-20 λεπτά και θυμήθηκα (μάλλον για να μην είναι άλλο ένα ανεξάρτητο φιλμ).
"Δεν ξανασερβίρω σουβλάκι, θα γίνω Αλίκη Βουγιουκλάκη"

          Η ιστορία και κάποιες σκηνές μου θύμισαν έντονα αυτές τις σχετικά καινούργιες ταινίες, 13 sins και Cheap Thrills και τις Contracted και Thanatomorphose .Τις έχω σε ζευγάρια γιατί έχουν ακριβώς το ίδιο θέμα, το "μέχρι που μπορείς να φτάσεις, για να πάρεις αυτό που θες" και το "κάνω σεξ και αρχίζω να σαπίζω, από μέσα πρός τα έξω" αντίστοιχα. Ειδικά στο δεύτερο έχουμε πανομοιότυπες σκηνές body horror. Αν συνδιάσεις αυτές τις ιστορίες και βάλεις μέσα και συνομοσία Σατανιστικής αίρεσης, έχεις το Starry Eyes. Α! ξέχασα, πρέπει να βάλεις μέσα και το βαρετό κοινωνικό δράμα των νέων ηθοποιών, που αναγκάζονται να κάνουν υποδεέστερες σε σχέση με το ταλέντο τους δουλειές, μέχρι να γίνουν διάσημοι. Αυτό το τελευταίο να μην είχε θα γάμαγε.
          Κάπου διάβασα (νομίζω στο Fangoria) ότι είναι η ταινία τρόμου της χρονιάς (τα ίδια λέγαν και για το Βαβαδούκ), δεν είναι. Δεν είναι καν μία κανονική ταινία τρόμου, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Στην ίδια κατηγορία θα έβαζα και τα Proxy και Alyce. Στα συν η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, το Carpenterικό σάουντρακ και η ωραία αφίσα.

Το τρέιλερ

Η ωραία αφίσα

Η νάιντιζ αφίσα

Η ανάποδη αφίσα

Στην οντισιόν για το "Βαθύ Λαρύγγι"

"Λοιπόν, θέλουμε να κλάψεις, να γελάσεις, να χορέψεις
και να τραγουδήσεις ...γυμνή"

"Και τώρα ας κρατηθούμε από τα χέρια
και ας ρίξουμε έναν Καλαματιανό (χορό)"

"Εγώ το λουκάνικο το θέλω τόσο, για να χορτάσω"

(Σφυρίζει κλέφτικα)



"Δύο με το ζόρι"

12 σχόλια:

  1. Kάβλα φαίνεται. Και η μουσικούλα τα σπάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με άφησε διχασμένο, αν το είχα δει χωρίς να ξέρω τίποτα για την υπόθεση και χωρίς να μου έχουν ανεβάσει τις προσδοκίες θα μου άρεσε περισσότερο, έχω σταματήσει να βλέπω τρέιλερ και να διαβάζω αναλυτικές κριτικές γιατί μου γαμάνε τις ταινίες, γι΄αυτήν είχα διαβάσει τρεις φράσεις και πάλι κατάφεραν να μου το γαμήσουν παρουσιάζοντας το σαν την ταινία τρόμου της χρονιάς.
      Αν γουστάρεις 80ας σύνθια νταρκγουέηβ newretro και δε συμμαζέυεται δες και το The Guest (από το team του You're next) είναι ένα μεγάλο βιντεοκλίπ.

      Διαγραφή
  2. εγώ πάντως εξυμνό τα caption που κάνεις κάτω από κάθε φωτογραφία. Το κείμενο όπως πάντα γαμεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κάνω κόμικ φωτοκολλάζ πως λέγεται όπως κάτι παλιά τσοντοπεριοδικά.

      Διαγραφή
  3. εκείνη: "δεν ξανασερβίρω σουβλάκι, θα γίνω Αλίκη Βουγιουκλάκη" εκείνος: "για μένα είσαι κόρη μου / άλλη μια απ' τα ίδια / αν θες το ρόλο ρούφα μου / καλά τα δυο αρχίδια"

    εκτίμησα την προσπάθεια και κυρίως την πρωταγωνίστρια, άξιο κορίτσι, μακάρι να τα καταφέρει χωρίς να ρουφήξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και μόνο που την είδες στο έργο σημαίνει ότι τα έχει κάνει όλα, ΟΛΑ, αυτοβιογραφικός είναι ο ρόλος, γι' αυτο τον παίζει τόσο καλά (τον ρόλο).

      Διαγραφή
  4. TΙΠΟΤΑ δεν είναι λάθος με αυτό το μπλογκ. Μ Π Ρ Α Β Ο.
    Στηρίζουμε

    pointlesscritics.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φορ Δα πουτς Ραιντ!

    Τράβα κοπέλα μου για κάνα πορνό κάτω στη κοιλάδα που μου θες και σταριλίκια. Θα τη γλύτωνες με ένα καστινγκ ΑΟΥΤΣ με διπλο λουκάνικο κωλότρυπα μουνοτρυπα άντε και κάνα λουκάνικο ταυτόχρονα στο στόμα...Ας πρόσεχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η ταινία μου άρεσε υπερβολικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι ιδιαίτερο ταινιάκι, θα ήσουν και σε φάση. Τσέκαρε και το Alyce Kills (2011) ίδια φάση.

      Διαγραφή