11.11.14

The Babadook (2014)


          Kρίπι μανούλα με κρίπι παιδάκι, ζούνε οι δυό τους σε κρίπι σπιτάκι και κριπάρουν όλον τον κόσμο. Αυτή με το παιδί της και τη μανιοκατάθλιψή της και το παιδί της με τη φάτσα του, τις ιστορίες του και την επιθετικότητά του, αλλά κυρίως με τη φάτσα του.
(Με αυτή τη φάτσα του)

          Η μάνα αρχίζει να μην την παλεύει και να είναι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού γιατί έχει χάσει τον άντρα της, η δουλειά της είναι σκατά (κυριολεκτικά) και το παιδάκι της στην κοσμάρα του. Το παιδάκι έχει χάσει τον πατέρα του, είναι φαντασιόπληκτο, έχει φοβίες και φτιάχνει ένα σωρό μεσαιωνικά όπλα τσέπης και παγίδες σαν φτωχός  Kevin McCallister για να αντιμετωπίσει τα φανταστικά τέρατα και να προστατεύσει τη μητέρα του όταν χρειαστεί (που τελικά χρειάζεται).
(Επειδή τα τέρατα πεθαίνουν με ένα μπαλάκι και ένα βελάκι)

          Σαν να μην ήταν αρκετή η καταθλιπτική καθημερινότητά τους, ένα βράδυ η μαμά, διαβάζει για να κοιμήσει το σκασμένο, ένα παραμύθι που εμφανίστηκε από το πουθενά στο δωμάτιο του μικρού, το "Mister Babadook" που ξεκινάει χαριτωμένο αλλά καταλήγει ...απειλητικό. Καταφέρνει να τρομάξει και τους δύο και δίνει συγκεκριμένη μορφή στην καταπιεσμένη οργή της μητέρας και τους εφιάλτες του μικρού. Ήταν το κλήμα στραβό το έφαγε και ο γάιδαρος, έτσι τα βράδια πριν κοιμηθούν, αρχίζουν να βλέπουν και να ακούν, μπα μπα μπα ντουκ ντουκ ντουκ. Ποιος έχει το πρόβλημα; η μαμά; το παιδί; ο μπαμπαντούκ; ή όλοι μαζί;
          Ωραίο τρομακτικό παραμυθάκι γεμάτο αλληγορίες για την προβληματική σχέση μητέρας - γιου μετά το χαμό του πατέρα και μπαμπούλα βγαλμένο από Γερμανικό εξπρεσιονισμό που μπορείτε να δείτε μαζί με τους μικρούς σας φίλους για να τους τρομάξετε. Αρκεί να μην έχετε πρόβλημα να αλλάζετε πάνες, (όχι τις δικές σας).

Το τρέιλερ

Το ωραίο παραμυθάκι

Η ωραία αφίσα

Η μέτρια αφίσα


Η άσχημη αφίσα

 Κι άλλη ωραία αφίσα

(Και στην τιβί να παίζει μόνο horror classics)

(Μέσα που;)

(Κρίπι)

(Πολύ κρίπι)

(Πάρα πολυ κρίπι)

(Κοψοφλεβίαση με μαχαίρι βουτήρου σε ..3 ..2 ..1)



"Ένα στα τρία"

13 σχόλια:

  1. Στο άρρωστο μυαλό μου ζείς; Χτες την κατέβασα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ! αν αρχίσεις να ακούς φωνές μην τρομάξεις, εγώ θα είμαι, ειδικά αν σου λένε ότι πεινάς. Η επόμενη που θα ποστάρω θα είναι το Among the living, πες μου ότι είχες σκοπό να δεις κ' αυτό.

      Διαγραφή
    2. Ε καλά φωνές που μου λένε πως πεινάω ακούω συνέχεια. Οχι αυτό που λες δεν το είχα στο πρόγραμμα αλλά θα το βάλω ;)

      Διαγραφή
  2. αν θες να δεις το αληθινό πρόσωπο του τρόμου, έλα να δεις τα μούτρα της μάνας μου όταν μπαίνω στο σπίτι με τις λάσπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξία ανεκτίμητη να υποθέσω.

      Διαγραφή
    2. στάνταρ επόμενο άρθρο εδώ αφιερωμένο στη μάνα μου ρε

      Διαγραφή
    3. όχι ρε γμτ, η επόμενη ταινία έχει να κάνει με πατέρα, έχω και ένα με μαμά στα υπόψιν, θα την φυλάξω την αφιέρωση για τότε.

      Διαγραφή
    4. Mε μανούλα υπάρχει μία μόνο ταινία. http://www.imdb.com/title/tt0082766/?ref_=fn_al_tt_1

      Διαγραφή
    5. Δεν το 'χω δει, αλλά λίγο που το διάβασα μου θύμισε το κορίτσι της διπλανής πόρτας (ωραίο βιβλίο μέτρια ταινία), κ΄ αυτό αληθινή ιστορία, δεν νομίζω όμως να είναι τόσο κίνκι ε;

      Διαγραφή
    6. Κίνκι δεν θα το έλεγα, αλλά είναι το απόλυτο cult-camp έπος.
      https://www.youtube.com/watch?v=tUkE9qaVgmo

      Διαγραφή
  3. Το είδα χθες. Κατά βάση σήμερα το πρωί πριν πέσω για ύπνο. Ταινιάρα μπορώ να πω. 4.5/5. Σέβας για το recommendation,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την μιαμισή ώρα μου πίσω...Το μόνο που μας έμεινε ειναι να φωνάζουμε baba-dook-dook-dooooooook με φωνή Tom Angelripper ή εναλλακτικά Danny Filth.

    Ντάξ σοβαρά τώρα...προσωπικά δεν μου κανε κλικ καθόλου. Δεν ξέρω μπορεί να φταίει ο Τζεημς Σβαν πως τον λένε που την συνταγή αυτή τη ξέρει και την εφαρμόζει καλύτερα. Πάντως εγώ πόνταρα τα φράγκα ότι η μάνα ειναι "γεια σου" και οτι αλα "number 23" το γράψε αυτή το βιβλίο με τον κύριο Ζονγκ...ε Ντουκ ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι οι ταινίες του Σβαν είναι άλλου τύπου. Είναι αυτό που λες αλλά και δεν είναι, θα το έλεγα σουρεάλ τρομοδράμα.

      Διαγραφή