10.11.14

V/H/S: Viral (2014)


          Τα δύο πρώτα Βίει Τσες δε μου άρεσαν καθόλου, μα καθόλου όμως, σε σημείο που με ενοχλούσαν δλδ. Το Βάιραλ το έβαλα γιατί απλά ήθελα να δω μία μαλακία να με πάρει ο ύπνος, κι έτσι έγινε δλδ, αλλά αυτή τη φορά δεν ενοχλήθηκα, σχεδόν μου άρεσε και κατάφερα να το δω μέχρι το τέλος (το πρώτο Βϊειτσές δεν το είχα καταφέρει) και παραδόξως είναι το λιγότερο χόρορ της σειράς.'Eχει τρεις ιστορίες κι άλλη μία που τη βλέπουμε στα κενά των άλλων (ραπ αράουντ στόρι).
          Η πρώτη είναι ψιλομάπα, από ένα σημείο και μετά απλά δεν είναι φιφιό (found footage), οι λήψεις είναι αδικαιολόγητες και τέλειες, επίσης ο "κακός" είναι βγαλμένος από κωμωδία και η σκηνοθεσία είναι τύπου σουπερνάτσουραλ, ανα πάσα στιγμή νομίζεις θα εμφανιστούν τα ερωτευμένα αδέρφια μανεκέν (Winchesters) να σώσουν την ημέρα με ένα ξόρκι.
          Αποτυχημένος ταχυδακτυλουργός της καρπαζάς ανακαλύπτει μαύρο χειτώνα, που τον μεταμορφώνει σε σούπερ μάγο, που κάνει τον Κόπερφιλντ να φαίνεται σαν παιδάκι που παίζει με ταχυδακτυλουργικό κιτ. Ο χειτώνας όμως είναι ζωντανός και θέλει ανταλλάγματα (γκες γουάτ) για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, επεισόδιο από Friday the 13th (η σειρά στον Αντ1) δλδ, "ο καταραμένος χειτώνας".

"Είμαι ο κακός μάγος Δρακουμέλ και αυτό είναι το σατανικό μου βλέμμα"

          Η δεύτερη ιστορία είναι η καλύτερη που έχω δει στα Βϊειτσές και είναι σάι φάι από τα παλιά, με επιστήμονα που φτιάχνει στο υπόγειό του μηχανή (που θυμίζει την χρονομηχανή του Stewie Griffin) πύλη σε παράλληλο σύμπαν, που μόλις την ανοίγει γνωρίζει τον εαυτό του (α ναι, κι αυτό το κάνει ο Stewie) γιατί και ο εαυτός του στο παράλληλο σύμπαν κάνει ακριβώς τα ίδια. Αφού τα βρίσκουν παντού και ταιριάζουν σε όλα αντί να τα φτιάξουν μεταξύ τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι, αποφασίζουν να αλλάξουν σύμπαντα για 15 λεπτά να δουν αν και ο υπόλοιπος κόσμος είναι ίδιος που φυσικά δεν θα είναι.
"Είμαστε ίδιοι, σκεφτόμαστε τα ίδια και μου αρέσω πολύ"

          Η τρίτη ιστορία είναι τϊνέιτζερ περιπέτεια φαντασίας, με μιά παρέα σκεϊτάδων να τα βάζουν με μια συμμορία σκελετών, και το όλο σκηνικό να θυμίζει βίντεο γκέιμ και βιντεοκλίπ των Misfits.
Πέντε πιτσιρίκια που όλη μέρα κάνουν σκέιτ, πίνουν μπάφους και ακούν χάρντκορ , αποφασίζουν να πάνε στο Μεξικό (!) να πάρουν δυναμιτάκια (!) και μπύρες (μιας και είναι σαν την Ελλάδα και δεν υπάρχει όριο ηλικίας) και να κάνουν σκέιτ στο καλύτερο μέρος που θα μπορούσαν να βρουν, ένα κανάλι (χωρίς νερό) στη μέση του πουθενά γεμάτο με σατανιστικά σύμβολα και απομεινάρια τελετών. Στ' αρχίδια τους βέβαια, παντού υπάρχουν αυτά και είναι μαλακίες (εκτός από τη Παλλήνη). Eίναι μαλακίες μέχρι την στιγμή που θα χτυπήσει ένας πιτσιρικάς και θα χύσει αίμα μέσα στη τεράστια πεντάλφα πάνω στην οποία κάνουν πατίνι.
(Βιντεογκέμι)

          Η άλλη ιστορία που ξεκινάει πρώτη, συνεχίζει στα κενά και τελειώνει τελευταία είναι ένα μπέρδεμα που κάπως πάει να ενώσει τις άλλες ιστορίες αλλά δεν έβγαλα νόημα, μάλλον είχαν αρχίσει ήδη να κλείνουν τα μάτια μου.
          'Ενα ζευγάρι παρακολουθεί στις ειδήσεις την καταδίωξη ενός παγωτατζίδικου από την αστυνομία (δεν θέλω να σκεφτώ τι έβαζε στα παγωτά) και συνειδητοποιεί ότι το κυνηγητό συμβαίνει στην γειτονιά τους. Κλασικά βουτάνε κάμερες και τρέχουν έξω να τραβήξουν βίντεο μπας και γίνει βάιραλ, βλέπουν όμως ότι όλη η γαμημένη γειτονιά έχει τρελαθεί. Οι μισοί σε κατάσταση φρενίτιδας τραβάνε βίντεο με τα κινητά τους το παγωτατζίδικο και οι άλλοι μισοί κυκλόφορουν σαν ζόμπι. Κάπου εκεί άρχισα να χάνω τη μπάλα και να μην καταλαβαίνω τι βλέπω, όλα μοιάζαν τυχαία και δε βγάζαν νόημα. Απ' ότι διάβασα αργότερα σε ξένα ριβιούζ δεν έφταιγε η ντάγκλα μου γιατί και άλλοι έχουν την ίδια άποψη. Επίσης διάβασα ότι το Βάιραλ είναι το χειρότερο από τα τρία, ίσως πρέπει να δώσω άλλη μία ευκαιρία στα δύο προηγούμενα (δεν τα θυμάμαι κιόλας), ή ίσως αυτό δεν μου φάνηκε τελείως μαλακία επειδή το είχα υποτιμήσει τόσο πριν το δω.

Το τρέιλερ

Η ωραία αφίσα

Η άλλη ωραία αφίσα, όλα τα ΒΧΣ έχουν ωραίες αφίσες.


(Αυτό το φίδι δεν είναι φίδι, είναι πουλί, όχι από αυτά που πετάνε)

"α μη σε ανησυχεί αυτό, δεν είναι τίποτα,
δε χρείαζεται πάρεις προφυλάξεις"

"νταξ' τα τράβηξα όλα, να φύγω τώρα;"

"Ένα και πολύ του είναι"

11 σχόλια:

  1. μην απορείς, οι πρέζες στις ΗΠΑ είναι πιο πρωτοποριακές από αυτές που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Φαντάσου ότι ο Μάικλ-Μπέης ρουφάει δυναμιτάκια και στρακαστρούκες στους αργιλέδες του και είδες τι σκηνοθετεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ρε μαν το πρώτο VHS ήταν αριστούργημα! Σοβαρά δεν σου άρεσε? Το δεύτερο ήταν για το fast foreword το παραδέχομαι. Έβαλα να κατεβάσω το Viral μιας και έχει βγει να δώ αυτό τι λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρώτο αρεσε σε πολλούς, ειδικά η πρώτη ιστορία με την βαμπιρέλα μου είχε φανεί γελοία και από τότε το πήρα με κακό μάτι συν ότι δεν είμαι και φαν των φιφιών (τι τα βλέπω τότε;).

      Διαγραφή
    2. Σε 2 από τις ιστορίες κόντεψα να πάθω έμφραγμα. Σήκωσα όλο το σπίτι με τις φωνές μου δεν κάνω πλάκα. Και από την στιγμή που τα έκανα πάνω μου, τότε η ταινία μου φάνηκε πετυχημένη. Αλλά οκ, γούστα είναι αυτά :)

      Διαγραφή
    3. Σοβαρά μιλάς τώρα; δλδ όλα αυτά είναι αληθινά;
      "Την περασμένη εβδομάδα χρειάστηκε να δοθούν πρώτες βοήθειες σε ένα από τους θεατές της μεταμεσονύκτιας προβολής, ο οποίος έφυγε τρέχοντας από την αίθουσα, λιποθύμησε και υπέστη
      επιληπτικές κρίσεις.
      Όπως ανέφερε ο Simon Barrett, ένας από τους σεναριογράφους της ταινίας, την ίδια ώρα η κοπέλα του άνδρα βγήκε στην είσοδο και έκανε εμετό.
      Το βράδυ πριν από αυτό το περιστατικό, μια άλλη γυναίκα έφυγε συγκλονισμένη κλαίγοντας επειδή δεν μπορούσε να αντέξει το σασπένς.", και εγώ τα κορόιδευα! (εγώ αυτά τα παθαίνω μόνο στο τρενάκι στο allu,το παιδικό).
      Θα σου 'ελεγα να μην το δεις μην πάθεις και τίποτα και το έχω βάρος αλλά δεν νομίζω να τρομάξεις καθόλου, ούτε εσύ.

      Διαγραφή
  3. Ε όχι βέβαια, αυτά είναι μούφα διαφημιστικά. Αλλά πέρα από την πλάκα εγώ στο πρώτο έκλασα μέντες. Στο δεύτερο ούτε καν. Το τρίτο θα το δώ σήμερα και θα σου πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμένα μου άρεσε η πρώτη ιστορία.Ίσως γιατί θύμιζε λίγο Fridays The 13th επεισόδιο.Αυτή με τα παράλληλα σύμπαντα θα ήταν καλή αν δεν έπλεκε τη φάση με τα "όργανα τους" χαχαχα.Το είπα κόσμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λήψεις όμως δεν είναι απίθανες;
      Αυτό με τα όργανα ...οκέη, έυκολα το βλέπεις κωμικά.

      Διαγραφή
    2. γενικά στην ταινία φαντάζομαι λες.Μια χαρά είναι.Πάντως στην ιστορία των παράλληλων συμπάντων αν το άφηνε μόνο στο θέμα ότι είχε επικρατήσει και κάτι σατανιστικό στην άλλη πραγματικότητα θα ήταν καλή φάση.

      Διαγραφή
    3. όχι ρε, μόνο για την ιστορία με τον μάγο λέω, οι άλλες μου φανήκαν οκ.

      Διαγραφή