16.12.14

Tore Tanzt Aka Nothing Bad Can Happen (2014)


            Tore Tanzt σημαίνει ο Τόρε χορεύει, χορεύει σαν επιληπτικό, ίσως επειδή έχει επιληψία και την παθαίνει όταν χορεύει.
            Ο Τόρε είναι ένα παιδί που από μακριά φαίνεται ότι έχει πρόβλημα. Φαίνεται άρρωστος εξωτερικά και εσωτερικά, γεννημένο θύμα, που από τη φύση του προκαλεί τους άλλους να τον εκμεταλευτούν. Ο Τόρε έχει έναν φανταστικό φίλο, τον Jesus (το γνωστό μυθικό πρόσωπο, όχι κάποιον Λατίνο), και γι' αυτό είναι μέλος ενός Χριστιανικού πανκ (;) κινήματος, τους Jesus freaks (ο Χεσούς φρικάρει), αυτά που ξέρουμε γι 'αυτόν είναι ότι είναι μόνος, επιληπτικός, που όταν βαράει επιληψία νομίζει ότι του μιλάει ο Χριστός και προσπαθεί να ζήσει σύμφωνα με τη διδασκαλία Του. ζει σε ένα αχούρι που έχει κάνει κατάληψη, μαζί με τους υπόλοιπους τρελούς, κάνουν συναυλίες Χριστιανικού πανκ και κηρύττουν το λόγο του θεού.
Jesus Rocks!

            Όταν ο Τόρε και οι φίλοι του μία μέρα, χαρά Θεού, θα συναντήσουν στο δρόμο μία οικογένεια που έχει μείνει το κάρο τους, από ένας Θεός ξέρει τι, σαν καλοί πάνκιδες σαμαρίτες θα προθυμοποιηθούν να βοηθήσουν. Αλλά προς έκπληξη του Μπαίνω, του πατέρα της οικογένειας, αντί να κοιτάξουν τη μηχανή κλείνουν το καπό, κάνουν έναν κύκλο από πάνω του, αρχίζουν να προσεύχονται στο Χριστούλη και να μεταδίδουν θετική ενέργεια στη μηχανή. Λένε στο Μπαίνω να γυρίσει τη μίζα και σαν από θαύμα, το κάρο παίρνει μπροστά, μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου.
"Θεέ μου, κάνε το θαύμα σου να πάρει μπροστά"
(Αυτό το λέω και 'γω όποτε μπαίνω μέσα στο μπρικάκι μου)

            Ο Μπαίνω που έχει μείνει μαλάκας, γιατί τους ειρωνευόταν στη διάρκεια της ιεροτελεστίας επισκευής, τους (ποιος δεν θα το έκανε;) ευχαριστεί και ο Τόρε του λέει ποιοί είναι, τι κάνουν και που μαζεύονται, σε περίπτωση που τον ενδιαφέρει να δεχθεί μέσα του τον Ιησού και χάνεται με τους φίλους του στο ηλιοβασίλεμα.
            Στην επόμενη συναυλία προσηλυτισμό των Jesus freaks, ο Τόρες είναι εκεί και χορεύει σαν επιληπτικός, μέχρι που παθαίνει στα αλήθεια επιληψία και ξεκινάει το μπρεϊκντάνς. Οι αδελφοί τω πνέυματι Χριστιανοί, κάνουν σλαμντάνσιν και τον αφήνουν να σέρνεται κάτω στα πατώματα, σαν βραχυκυκλωμένο ρομποτικό σκουλίκι. Επειδή όμως οι καλές πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες, κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό, για κακή του τύχη βρίσκεται στον ίδιο χώρο και ο Μπαίνω (προφανώς ήθελε να βάλει λίγο Χριστό μέσα του) που τον μαζεύει από χάμω, τον φορτώνει στην πλάτη και τον βάζει στο κάρο, να τον πάει σπίτι του, να τον περιθάλψει, να του γλείψει τις πληγές και να του πλύνει τα πόδια.
(Έτσι ανεβαίνουν τα σκαλια της εκκλησίας οι άντρες)

            Όταν φτάνουν, ο Μπαίνω προσφέρει στον Τόρε μπύρα και χωριάτικο λουκάνικο. Ο Τόρε αφήνει την μπύρα επειδή "την ακούει μόνο με τον Ιησού", αλλά το λουκάνικο το κατεβάζει αμάσητο.
Με τα πολλά η οικογένεια αυτή, πατέρας μάνα κόρη γιός, φιλοξενεί τον Τόρε για λίγο, περνάνε όμορφα και όλα μέλι γάλα, με εξαίρεση κάποια νεύρα του Μπαίνω. Όταν ο Τόρε επιστρέφει στο κοινόβιό του, δε βρίσκει κανέναν. Δυστυχώς δεν έκαναν ομαδική αυτοκτονία, απλά το διέλυσαν γιατί βαρέθηκαν και το γύρισαν στο Μπλακ Μέταλ και το Σατανισμό και ο Τόρε έμεινε ξεκρέμαστος, μόνος και έρημος.
(Όλα μέλι γάλα)

            Με τα μούτρα κατεβασμένα, γυρνάει πίσω στην καλή οικογένεια, να πει τον πόνο του και ο Μπαίνω του προτείνει να κατασκηνώσει στην αυλή τους, με την προϋπόθεση να τους βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Από εκεί και πέρα το πράγμα αρχίζει να στραβώνει. Τα πειράγματα του Μπαίνω γίνονται όλο και πιο σαδιστικά προς τον Τόρε, η βοήθεια γίνεται σκλαβιά, η φιλοξενία φυλακή και η υπόλοιπη οικογένεια πηγαίνει πάσο, εκτός από τη δεκαπεντάχρονη κόρη που αρχίζει να τον λιμπίζεται. Ακόμα και αυτό όμως, ο Τόρε το βλέπει σαν άλλη μία δοκιμασία από το φίλο του τον Ιησού, που απλά δοκιμάζει την πίστη του. Ένα τεστ που πρέπει να περάσει, όσο υποφέρει τόσο υπομένει, τα θέλει και τα παθαίνει.
            Θα βγει άραγε τίποτα καλό από όλο αυτό; Γιατί τα παθαίνει αυτά ο καλός Τόρε, που δεν πείραξε ποτέ κανέναν; Επειδή ο Θεός μισεί τις αδερφές; ή επειδή λείπει για δουλειές; 
"Χτύπα κι άλλο θα τ' αντέξω"

            Επειδή βαρέθηκα να ακούω Αμερικάνικα, είπα να ακούσω και λίγο αλαμπουρνέζικα αλλά τι το ήθελα; Αρκετά αργό, δε λέω, γίνονται ωραία πράγματα (δηλαδή φρικτά) αλλά αργούν πολύ να γίνουν. Την περισσότερη ώρα, βλέπουμε τον Τόρε να χαζογελάει και να σκουντουφλάει, εδώ και εκεί και πάλι δεν μαθαίνουμε τίποτα γι' αυτόν, είναι σαν να έπεσε από τον ουρανό ....ωωω γαμώτο, τώρα έπιασα το νόημα.
            Φράση της ταινίας; Where is your God? 
            Σύντομο σχόλιο; Επιληπτικό μέλος Χριστιανικού πανκ κινήματος, πιστεύει ότι nothing bad can happen, αν ζει με τις διδαχές του Ιησού. Όλα μπορούν να γίνουν με καλοσύνη και αγάπη και αν τη φας, γυρνάς και το άλλο κωλομάγουλο. Μέχρι που αρχίζει να τρώει τόσες, που δεν έχει τι άλλο να γυρίσει και απλά προσεύχεται να αντέξει τη δοκιμασία, που του έβαλε ο Ιησούς Χριστός νικά, όλα τα κακά σκορπά. Kλασική Γερμανοαυστριακή καμμενιά, τα έχουν κάνει και άλλοι καλύτερα.

Το τρέιλερ
Η αφισάρα

"Ο Τόρε χορεύει", ας βάζαν μία φωτογραφία του που χορεύει τουλάχιστον.

"αυτό το γατάκι είναι βρώμικο και θέλει πλύσιμο"

 "κι αυτό το γατάκι είναι βρώμικο και θέλει πλύσιμο"



(Η σκηνή που παίρνει φόρα να τους γαμήσει ...με τον κώλο)

"Φάε μία μπουκιά βρε παιδάκι μου, πετσί και κόκκαλο είσαι,
μία για το Χριστούλι. Έλα το αεροπλανάκι..."

(Τραγούδι που θα μπορούσε να παίξει στο Σάουντρακ)

"Ένα στα τρία"

6 σχόλια:

  1. "Όταν φτάνουν ο Μπαίνω προσφέρει στον Τόρε μπύρα και χωριάτικο λουκάνικο, ο Τόρε αφήνει την μπύρα γιατί "την ακούει μόνο με τον Ιησού" αλλά το λουκάνικο το κατεβάζει αμάσητο.", καθώς και άλλες φράσεις από το μπλογκ σου με έχουν στιγματίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμένα με είχε στιγματίσει το βίντεο στο λινκ του "αμάσητο", το είχα πετύχει πριν χρόνια και έψαχνα ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω κάπου.

      Διαγραφή
  2. FEAR THE GUSH. I do the soft cock now in every snot shot because of the fear....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα πάντως μου φαίνεται καλή κωμωδία. Θα το δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή