4.2.15

Mad Foxes (1981)

          30άρης νεόπλουτος Πάνος Μιχαλόπουλος, με κούρσα φυσέκι, βγάζει έξω άβγαλτη barely legal (μπέρλι, όχι βαρέλι) Σοφία Αλιμπέρτη, να γιορτάσουν τα 18α γενέθλιά της στη τοπική Μπουμ Μπουμ με ποτό, χορό και μαθήματα έρωτα. Όμως με το κάρο που κυκλοφορεί, προκαλεί, και τους παίρνει γραμμή, συμμορία μηχανόβιων-χούλιγκαν-ναζί, με Πουλικάκο αρχηγό και Πετρόχειλο υπασπιστή, που τους την πέφτει στο φανάρι για να τους 'ξηγηθεί.
          Μετά από διάλογο του στιλ, "κοιτάτε ρε ένα ψώνιο με τι κάρο κυκλοφορεί" - "ποιος είσαι εσύ που 'ρθες εδώ, σ' εμάς να κάνεις πλάκα; άντε σπάσε ρε μαλάκα", ο τέντι μπόις τρώει χλέπα ολκής στα μούτρα από τον Πουλικάκο, που γκαζώνει και φεύγει μαζί με τους συντρόφους του κάνοντας σούζες.
"Κοιτάτε ένα αμάξι ρε, κοιτάτε έναν μαλάκα"

          Ο κυριλές έξαλλος που έγινε ρεζίλι μπροστά στο μανούλι, θέλει να καθαρίσει το κούτελό του, μεταφορικά και κυριολεκτικά, και σπινιάρει με την κουρσάρα του, αφήνοντας φωτιές στην άσφαλτο (σοβαρά) και τρέχει πίσω από τη συμμορία, με αποτέλεσμα να κλείσει έναν από αυτούς σε μία στροφή και να τον στείλει σούμπιτο πάνω σε ένα Λάντα.
          Σα να μην τρέχει μία, συνεχίζει τη βόλτα αραχτός και λάιτ μαζί με την δεκαοκτούρα και πάνε στη ντισκοτέκ, όπου και βλέπουμε ότι είναι γνωστός μαλάκας, με συμπεριφορά πρώτη μούρη στο καβούρι, να συζητάει με την όλο νάζι στο μπουρνάζι Αλιμπέρτη, πως θα της μάθει έρωτα (αλήθεια). Αφού γιόρτασαν τα γενέθλια και έκλεισε τα δεκαοκτώ η μικρή, ο γόης δεν κινδυνεύει πλέον να μπει φυλακή και την παίρνει να πάνε να κάνουν πράξη τη θεωρία.
"Πήγε 00:01, από αυτή τη στιγμή, μπορώ να σε γαμήσω"

          Έξω από το κάρο του όμως, τους περιμένει η συμμορία με άγριες διαθέσεις (δηλαδή τι περίμενε; ότι θα σκότωνε έναν από αυτούς και θα την έβγαζε καθαρή;). Κάνουν τόπι στο ξύλο τον ζεν πρεμιέ και βιάζουν το Σοφάκι, που έτσι κι αλλιώς είχε σκοπό να χάσει την παρθενιά της αυτό το βράδυ, αλλά μάλλον όχι με αυτόν τον τρόπο. Η σκηνή του βιασμού πρέπει να είναι από τις πιο γελοίες στην ιστορία της βιντεοκασσέτας (η πιο γελοία είναι μάλλον αυτή εδώ) με τον βιαστή να παθαίνει κάτι σαν ηλεκτροσόκ την ώρα της πράξης.
"Δεν πήγε και πολύ καλά το πρώτο ραντεβού, θα θέλει άραγε να ξαναβγούμε;"

          Ο τέντι μπόις τσαντισμένος επειδή κάποιος άλλος πήρε την παρθενιά της πιτσιρίκας (μάλλον, γιατί δεν την βλέπει και δεν την αναφέρει ποτέ ξανά στη ταινία), πηγαίνει στον κολλητό του να ζητήσει βοήθεια, που τυχαίνει να είναι δάσκαλος σε σχολή καράτε τύπου  Κόμπρα Κάι. Συμφωνούν για αντίποινα και κάνει πέσιμο με τους καρατέκες (που πήγαν στη μανούρα, φορώντας στολές καράτε) στους καμικάζι, την ώρα που κηδεύουν το πρώτο θύμα του τεντιμπόι (αυτός που έσκασε πάνω στο Λάντα). Μετά από ατάκα του στιλ "με θυμάσε ρε πούστη;" αρχίζει το ξύλο να πέφτει βροχή, με αποκορύφωση τη σκηνή που κόβουν το πουλί του Πουλικάκου (μία το Φαδερς Ντέι μία αυτό, έλεος) και του το δίνουν να το φάει (άλλος την βίασε άλλου κόψαν το πουλί). Μετά από αυτό ο τεντιμπόις είναι πάλι αραχτός και λάιτ (δε λέει να βάλει μυαλό αυτό το παιδί), έχει ήδη βρει άλλη γκόμενα να καυλαντίσει και δεν κουράζει το μυαλουδάκι του να σκεφτεί, ότι οι καμικάζι ίσως και να θέλουν να εκδικηθούν μετά το ξύλο που έφαγαν, ειδικά ο αρχηγός τους που έχει μείνει με το πουλί του στο στόμα.
(Λίγο ουισκάκι για να γλυστράει)

          Όλα αυτά συμβαίνουν τα πρώτα 15-20 λεπτά και για την επόμενη μία ώρα και κάτι, ο κύκλος της εκδίκησης δείχνει να μην κλείνει ποτέ, με τον τεντιμπόι και τους μηχανόβιους να εκδικούνται συνεχώς ο ένας τον άλλο. Σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα, μιας και δεν υπάρχει ο "καλός" της υπόθεσης αφού όλοι είναι μαλάκες, για διαφορετικούς όμως λόγους.
          Πούτσα και ξύλο, ξύλο και πούτσα σε αυτή τη ψυχαγωγικότατη Ισπανο-Ελβετική μπάικερ ριβέντζ εξπλοιτιά, με εναλλαγές σκηνών τσόντας και βίας, αφού όταν δεν σκοτώνονται μεταξύ τους, οι μεν καμικάζι κυκλοφορούν μεθυσμένοι με τις ψωλές έξω, και ο δε τέντι μπόις πηδάει διαφορετική γκόμενα κάθε μέρα. Ο ρυθμός και το σενάριο της ταινίας θυμίζει ντέρμπι, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, τον διαιτητή να μην σφυρίζει τίποτα και τη νίκη να παίζεται μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα, που φτάνει στο καταπληκτικό τέλος "χρυσό γκολ / ξαφνικός θάνατος" και δικαιώνει τον αγώνα όλων χωρίς να μένει κανείς αδικημένος. Τα θερμά μου συγχαρητήρια (χειροκρότημα).
"Γερά με τσαμπουκά, γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια ξανά!"

          Το Mad Foxes ήταν στη μαύρη λίστα "Video Nasty" της Μ. Βρετανίας και στην Ελλάδα κυκλοφόρησε σε ντιβιντί με τον σούπερ τίτλο "Λυσσασμένες ύαινες στο δρόμο" από την Dark Side / New Star, εταιρεία διανομών που έφερνε σπάνια διαμάντια στα βίντεο κλαμπ της γειτονιάς μας.
          Την ωραία αυτή ανάρτηση, τη χρωστάτε στον ειδικό στις "πούτσα και ξύλο" ταινίες badassmoviesblog.blogspot.grπου μου το πρότεινε και μου το έστειλε έτοιμο για προβολή.


Το τρέιλερ

Η καλή

Η κακή

Και η άσχημη αφίσα

Κρυφή κάμερα του Ευαγγελάτου στα  γραφεία της Χ.Α (χα!)

Χτύπημα στα γραφεία της από Συριζαίο, καταγγέλλει η Χ.Α.

(Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα)

"Να τον πάρω τηλέφωνο; ξέρω ότι έσφαλα αλλά δε θέλω να φανεί ότι το παραδέχομαι"

"Ένα τηλέφωνο δεν παίρνει να πει συγγνώμη, εγώ δε ξαναπαίρνω, θα πιω να ξεχαστώ"

(Δε φτάνει που την γαμάει πάνω από το παντελόνι, της δαγκώνει και το ζιβάγκο. Της γαμάει τα ρούχα κυριολεκτικά)

(Πως έγινε έτσι το νερό; πόση βρώμα είχαν;)

(φωτογραφία Θρας μέταλ μπάντας)

(Μετά την προβολή της ταινίας)


Από το Σάουντρακ

"Τρία στα τρία!"

18 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχα τι διαμάντια βρίσκετε ρε!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε και το σοφό Φίδι για τη συμβολή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dark Side / New Star.... Τι μου θυμισες τωρα. Ονομα και κληρονομια βαρια σαν που.... ιστορια. Μονο τα καλυτερα απο τα χειροτερα.

    Συνηθως συνοδεια γυρων απο κουναβι, ωμο κοπανημενο σκορδο πασαλειμενο με λιγο γιαουρτι και μερικους οκεανους μπυρας. Συνηθως σε υπογεια γεματα μαντραχαλαδες ντυμενους με μποξερακια και αμανικες παπουδοφανελες γεματες λαδια.

    FMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πωω μου άνοιξες την όρεξη τώρα και είμαι σε αποτοξίνωση. Πραγματικά όμως, όταν έμπαινα βίντεοκλάμπ πήγαινα πρώτα στο ράφι της DarkSide.
      Ρε φουμεμέ; ποιο είναι το μπλογκ σου να πούμε, που όλο μπαίνεις σαν ανώνυμος;

      Διαγραφή
    2. Δεν μπαινω ολο ανωνυμος. Το login δεν ειναι ευκολο ολες τις ωρες.

      Κατα τα αλλα ; Abandon all hope those which enter here:

      http://brazenbullcarp.blogspot.gr/

      Διαγραφή
    3. Στα σχόλια που μου αφήνεις εννοώ. Τώρα κατάλαβα ποιος είσαι.

      Διαγραφή
  4. Διασκεδάζω απίστευτα με τις αναρτήσεις σου. Σε πάω! (που έλεγε ο μακαριστός)
    Συνέχισε να γράφεις! Πραγματικά, ακόμη και ένα ευρώ να έκανε η ανάρτηση σου για να διαβαστεί, εγώ θα γραφόμουν συνδρομητής.
    Αξίζει πάντως... Κάθε φορά κρατάω τη κοιλιά μου από τα γέλια! Πόσοι κοιλιακοί να αντιστοιχούν άραγε σε τόσο γέλιο?

    Καλημέρα και καλά γραψίματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ισοκράτη, γιου μέιντ μάι ντέι. Χαίρομαι που σας γυμνάζω, θα σας κάνω όλους 300 (στους κοιλιακούς, αλλά γιατί όχι και μέλη).
      Τώρα που είπες για το ευρώ μου έβαλες ιδέες!
      Καλημέρες.

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως το βρίσκω τέλειο το θέμα του blog σου! Επικές cult ανάλυσεις ταινιών που πλέον ίσως βρεις στους σωρούς με τα άχρηστα του Μοναστηρακίου... Keep up!

      Διαγραφή
  5. μα το πουλί του πουλικάκου, με κάνεις να θέλω να το δω και δεν θέλω [αυτό στη χειρότερη σκηνή βιασμού, περίπου στο 2.00, είναι τάση προς φτάρνισμα; είναι αλλεργικός ο βιαστής στους βιασμοί;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί δε θες; σνομπάρεις; να το δεις και να πεις και ένα τραγούδι (χα! όντως)

      Διαγραφή
    2. Απάντηση με λινκ στο λινκ που έχεις βάλει για προφίλ.
      https://www.youtube.com/watch?v=yTvIOYp6RBY

      Διαγραφή
    3. EEEEEWWW δεν ξαναβάζω ΤΙΠΟΤΑ [ΝΟΤ]

      Διαγραφή
  6. Στα έλεγα εγώ, δεν στα έλεγα; Υπέρτατο τριπάρισμα το mad foxes. Είμαι περίεργος πάντως να το βρω στην ορίτζιναλ γλώσσα (Ισπανικά) με αγγλικούς υποτίτλες, θέλω να δω αν θα χάσει καλτοσήμα από το γεγονός πως το αγγλικό ντουμπλάζ είναι ακόμα πιο τριπαρισμένο από την ίδια τη ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε θα χάσει λίγο εννοείται, το ντουμπλάζ εκτός από αποτυχημένο, έχει θεικές ατάκες που πολύ αμφιβάλω να προιόν σωστής μετάφρασης.

      Διαγραφή
    2. Ναι είναι ώρες ώρες οτι να ναι...Σαν κάτι ντουμπλάζ άσχετα και άκυρα σε ταινίες Κουνγκ Φου του 70', τα οποία και κει πετάνε θείλες. Αλλά που ξες μπορεί να χει καμιά πιο θείλα ατάκα το ορίτζιναλ ντουμπλαζ.

      Διαγραφή
  7. Eγω παντως απο τοτε που ειδα "τα τσακαλια" οπου Γαρδελης πεθανε μετα απο συνδιασμο μπαφου και ουζου, εκοψα το ουζο ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθομουν και το σκεφτομουν τις προαλες παντως. Ο κοσμος θα ηταν καλυτερος με ενα βαρελακι Αλιμπερτη για τις μοναχικες κρυες ωρες του χειμωνα.

    Ισως και να ειναι το καλυτερο πραγμα που θα μπορουσε να κουβαλαει ενας σκυλος του αγιου βερναρδου για να σερβιρει το αναλογο πνευμα για να μη χρειαστει να παραδωσουμε πνευμα.

    FMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή