30.5.15

Kung Fury (2015)


          Το μεσαίου μήκους φιλμάκι (που γίνεται και μεγάλου μήκους επειδή το βλέπεις άνετα τρεις φορές καπάκι και συμπληρώνεις μιάμιση ώρα) που όλοι οι ρετρολάγνοι, γκιξ, νερντζ αλλά και φυσιολογικοί άνθρωποι όπως εγώ περιμέναν ένα χρόνο τώρα, είναι επιτέλους εδώ, ενωμένο δυνατό!
          Καλός μπάτσος τύπου Τομ Χάνσον (21 Jump Street) σε συνδυασμό με Μαχόνι (μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι) δαγκώνεται από κόμπρα και χτυπιέται από κεραυνό την ώρα που καταδιώκει κόκκινο νίντζα και αυτομάτως μεταμορφώνεται σε συνδυασμό Αμέρικαν Νίντζα + Ryu (Street Fighter) + τον κλασικό πρωταγωνιστή μπάτσο που δεν ακολουθεί κανόνες (και μιλάει μόνο με one liners) κάθε 80'ς αστυνομικής περιπέτειας (μην τους γράψω όλους).
(και Τομ Κρουζ και Τζόνι Ντεπ)

          Όταν ο Χίτλερ Aka Kung Fuhrer ταξιδεύει στο χρόνο και έρχεται στο παρόν (1985) σαν άλλος Τ-800, πυροβολεί μέσω τηλε-φονικής γραμμής όλο το αστυνομικό τμήμα του Κουνγκφιούρι. Ο οποίος αποφασίζει με τη βοήθεια του χάκερ Χάκερμαν, να γυρίσει πίσω στο χρόνο και στη Ναζιάρικη Γερμανία μέσω του The Grid, για να καρατερίσει τον Κουνγκφίρερ και το στρατό του, αλλά ο Commodore 64 κρασάρει και τον στέλνει παραπίσω, στην εποχή του Κάλιντορ.
          Εκεί θα γνωρίσει αμαζόνες με μεγάλα όπλα, λέιζεροδεινοσαύρους και ένα Σέρβο Θορ, που θα στείλει τον Κουνγκφιούρι, τον Τρικέρατο συνέταιρό του, τις Βαρβάρες, έναν Τιρέξ, τον Χάκερμαν και τον εαυτό του στη σωστή λάθος εποχή, για να αντιμετωπίσουν, ναζί ναζί, το Τρίτο Ραίχ, με side scrolling beat' em up τρόπο και να φτάσουν στην τελευταία πίστα και τον μεγάλο κακό.
(και πίσω στο μέλλον)

          Όλα μέσα! Κάθε χαρακτήρας και κάθε σκηνή είναι και μία αναφορά σε κάποια 80'ς ταινία καράτε, δράσης, φαντασίας (επιστημονικής και μη) ή σε κάποιο καρτούν (Silverhawks, MASK, G.I.Joe,) και Beat' em up (Streets Of Rage, Cadillacs & Dinosaurs, Final Fight). Πιο έξτρα βαγκάνζα φόρος τιμής δε γίνεται, ανατρίχιασα και δάκρυσα (όχι μόνο από το μάτι) ουγκ ολίγες φορές.
          Είχα πετύχει το τρέιλερ πρώτη φορά πριν κανένα χρόνο στο Γιουτιούμπ και είχα πάθει πλάκα. Ένας τύπος από τη Σουηδία το είχε γυρίσει για την καμπάνια του στο Κικστάρτερ, να μαζέψει ή 200.000 για να το κάνει μεσαίου μήκους, ή 1.000.000 για μεγάλου. Τελικά μάζεψε 600.000 και έκανε το μεσαίου. Που πήγαν τα υπόλοιπα 400.000; Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου γιατί το αποτέλεσμα δεν απογοήτευσε καθόλου, είναι χορταστικότατο (δε μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα μπορούσε να βάλει μέσα) και απ' ό,τι διάβασα έπεται και συνέχεια.

Το μικρού μήκους τεράστιο φιλμάκι που πρέπει να δεις.

Η βιντεοκλιπάρα με τον Χάσελχοφ που πρέπει να δεις.

Η αφίσα


"Τρία στα τρία!"

8 σχόλια:

  1. Και ελεγα να εβγαζα το Zardoz για τη βραδυνη προβολη. Και αυτο ομως ΓΑΜΑΓΕ.

    Η μονη ενσταση που εχω ειναι η παντελης ελλειψη fanservice. Γαμωτο, δεν μιλαμε για το σεξ λιγο πριν απο τον φονο αλα Helloween, αλλα ουτε ενα shower schene, ενα μαγιο ; Λιγο κωλο / βυζακι / ΚΑΤΙ τελοσπαντων ; Ουτε τα μυστικα της βικτοριας επι σκηνης ;

    Παω να δω τον Κονερι να τρεχει στην οθονη μου με κοκκινο μινερβα μοναχα και μποτες να τρεχει στην ερημια με ενα ματσο αλλους μαντραχαλους. Και τις 80ς γκομενες που θα τρεχουνε μαζι του ημιγυμνες. Παρεα μαζι του ντυμενο με κοκκινο μινερβα.

    FMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε τόσα πολλά μέσα που δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι του λείπει. Το Ζαρντοζ είναι τόσο έντονη κινηματογραφική εμπειρία που δεν ξέρω αν θα την αντέξω δεύτερη φορά.

      Διαγραφή
  2. Επικροτώ και επαυξάνω τον Κο Ανώνυμο απεπάνου. Η Ελλειψις βυζγιών είναι εμφφανής αλλα ΜΟΝΟ οταν κάτσεις να το σκεφτείς μετά. οσο το παρακολουθείς σε συνεπαίρνει παντελώς η δράσις, το tracking, και η Countach με το Converse και δέν σου λείπει.
    Να τα βλέπει ο μαλάκας ο Ti West που νομίζει οτι έχει πχιάσει την εητίλας αποταχίδγια ενω απλά εχει πάρει ταχίδγιαμου. Σταδγιάλα το λούζερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά βυζιά στα 80ς είχε μόνο στα σλάσερ. Ο Τι Γουέστ είναι μεγάλη φούσκα, μία καλή ταινία δέκα χάλια, την εητήλα του δεν την είδα πουθενά εκτός από τη σεβεντίλα του Χάους.

      Διαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=xgXBaztueK0
    το video game!
    ούτε μία αναφορά σε blood dragon (laser dinosaurs) και Nintendo Power Glove;
    :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοιος είμαι, αυτά κάνω! Κοίτα, το Blood Dragon δεν είναι κάποιο 80ς παιχνίδι, είναι σύγχρονο με αισθητικές επιρροές από τα 80ς. Επίσης δεν το έχω παίξει ποτέ, οπότε δεν το είχα στο μυαλό μου. Το power glove είναι μέρος των αναφορών στα βίντεο γκέιμς, όπως είπα κάθε σκηνή είναι και μία αναφορά σε κάποια ταινία ή παιχνίδι.

      Διαγραφή
  4. όλη η παιδική μου ηλικία σε μια ταινία....μπορεί να ήμουν κοριτσάκι εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοεις μπορεί; Μπορεί να ήσουν κοριτσάκι; Ή μπορεί να ήσουν κοριτσάκι αλλά έπαιζες σαν αγοράκι;

      Διαγραφή