7.5.15

Thriller: A Cruel Picture (1973)


          Το "Θρίλερ" ξεκινάει πολύ όμορφα. Βλέπουμε ένα μικρό κοριτσάκι να παίζει ανέμελα σε ένα πάρκο, να κόβει ένα λουλούδι και να το πηγαίνει τρέχοντας στον παππού της, που την πιάνει και την σηκώνει ψηλά στον αέρα (την εγγονή). Δείχνουν χαρούμενοι και αγαπημένοι όταν ...τι γίνεται; Kάτι δεν πάει καλά, ο παππούς σφίγγεται, τρέχει αίμα από το στόμα του και... τι κάνει; Γιατί; Φύγε από πάνω της, όχι! Δεν είσαι ο παππούστης εσύ, δεν είναι η Μπεμπέ Λιλή, ΟΧΙ!
          Ναι, λάθος. Tελικά δεν ήταν ο παππούς της, ήταν ένας τυχαίος σαρδανάπαλος, που τη βρήκε μόνη και απροστάτευτη στο παρκάκι, την έπιασε και τη σήκωσε ψηλά (όχι την εγγονή) και τη βίασε, ενώ ξερνούσε αίμα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ίσως από τον ενθουσιασμό.
"Θα μου δείξεις το λουλουδάκι σου; Όχι αυτό μικρή μου"

          Το μικρό κοριτσάκι μετά από αυτήν την τραυματική εμπειρία δεν ξαναμίλησε ποτέ, αλλά μεγάλωσε σωστά με φροντίδα, αγάπη και αγνά βιολογικά προϊόντα, από τη φάρμα της οικογένειάς της. Έγινε μία σωστή δεσποινίς, καθώς πρέπει, που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει (χα!) και δουλεύει στη φάρμα, πουλώντας το γάλα που αρμέγει (όχι το δικό της).
"Θέλετε λίγο φρέσκο γάλα; μόλις τώρα το άρμεξα, έχει και πετσούλα"

          Μία μέρα λοιπόν, βάζει τα καλά της να πάει βόλτα στην πόλη, αλλά για κακή της τύχη χάνει το λεωφορείο. Για πιο κακή της όμως, σταματάει δίπλα της τέντι μπόις μέσα σε κούρσα, σαν ιππότης καβάλα στο λευκό άλογο, φορώντας καρό σακάκι, φουλάρι στο λαιμό και δερμάτινα γάντια. Της ρίχνει θανατηφόρα ατάκα, "μπορείς να μου πεις έναν και μόνο λόγο, γιατί να μην έρθεις στην πόλη μαζί μου;", θα μπορούσε να του πει εκατό, αλλά εκτός από μουγγή είναι και χαζοβιόλα. Οπότε μπαίνει ταπεινά στο σπορτ κάρο του Τόνι (τέντι μπόις) και πιάνουν τα 0-100 σε 3.5''.
(Ας είμαστε ειλικρινείς, ποια θα έλεγε όχι;)

          Ο πρίγκηπας και η Σταχτοputa, πάνε σε κυριλέ εστιατόριο για καπνιστή ρέγγα σε κατσικίσιο τυρί και χήνα φλαμπέ με πουρέ χολής, συνοδευμένα από παγωμένη σαμπάνια. Ο Τόνι αναρωτιέται γιατί η Φρίγκα (δεσποινίς) αντί να φάει το εκλεκτό της έδεσμα, έχει καταπιεί τη γλώσσα της και δεν μιλάει καθόλου και ρίχνει δεύτερη θανατηφόρα ατάκα, "μου αρέσουν οι γυναίκες που δεν μιλάνε πολύ", για να πάρει γραπτή απάντηση "είμαι μουγγή". Καταλαβαίνει ότι έχει χτυπήσει τζακ ποτ και της προτείνει, μετά την βόλτα και το δείπνο, να τον ακολουθήσει και στο σπίτι του για ένα τελευταίο ποτήρι κρασί. Ναι σε όλα λέει η χαμηλοβλεπούσα μας, που έχει πάθει αλλά δεν έχει μάθει το μάθημά της και αυτή τη φορά θα χάσει κάτι παραπάνω από τη λαλιά της.
"Κάτσε να σου βάλω να πιεις λίγο Ροχιπνόλ εεε συγνώμη, Βερμούτ εννοούσα"

          Ο Τόνι είναι ένας αδίστακτος νταβατζής. Θα εθίσει στην ηρωίνη τη μικρή τσοπάνα, θα την κάνει το πουτανάκι του και θα της πετάξει τα μάτια έξω, μεταφορικά και κυριολεκτικά (οκέι, μόνο το ένα). Η καθημερινότητα της Φρίγκα θα γίνει σεξ, ντραγκζ και όχι ροκενρόλ, και τα βάσανά της δεν θα έχουν τελειωμό μιας και ο Τόνι και οι φίλοι του θα συνεχίσουν να της γαμάνε τη ζωή, εντός και εκτός μπουρδέλου. Μέχρι που η τελευταία πράξη του Τόνι θα γίνει το σπέρ... σόρι, η σταγόνα που θα ξεχειλήσει το ποτήρι και η Φρίγκα θα αποφασίσει να τους εκδικηθεί, αφού πρώτα εκπαιδευτεί και γίνει εξπέρ στο καράτε, τα όπλα και τα γρήγορα αυτοκίνητα.
"Δες προσεκτικά αυτό το βίντεο και θα μάθεις όσα χρειάζεσαι για την αυτοάμυνα"

          Το "Thriller..." Aka "They Call Her One-Eye" Aka "Hooker's Revenge", είναι ένα ρέιπ εντ ριβέντζ εξπλοϊτέισον φιλμάκι, που με τα χρόνια έγινε καλτ κλάσικ και επιρρέασε πολλές άλλες ταινίες (ο Ταραντίνο το έχει αναφέρει σαν επιρροή για το Κιλ Μπιλ, αν και εκεί έχει ξεσηκώσει το Lady Snowblood. Σε αυτό το μπλογκ μόνο, έχω σχολιάσει δύο ταινίες με εκδικήτριες στο mute, τα Seasoning House και Savaged), εξαιτίας της Christina Lindberg που ήταν ήδη γνωστή από εμφανίσεις της σε ερωτικές ταινίες και με αυτόν το ρόλο καθιερώθηκε και στον εξπλοϊτέισον χώρο. Για την ανατριχιαστική σκηνή με το μάτι (λέγεται ότι χρησιμοποίησαν αληθινό ανθρώπινο μάτι από νεκροτομείο), αλλά κυρίως για τις γραφικές σκηνές σεξ που περιέχει. Κανονικό πορνό με απ' όλα. Πίπα, κώλο, ελεύθερα πιασίματα, ντομάτα, πατάτα, τζατζίκι και λόγω εποχής, με θάμνους και μουστάκια. Αίματα περίμενα να δω, χύσια είδα (σοβαρά). Θυμάστε που παλιά τα τσοντοσινεμά έπαιζαν δύο ταινίες πορνό και μία καράτε; ή που έβαζαν με τσόντα σκηνές πορνό σε ταινία καράτε ή καουμπόικο; (όχι ε; ούτε εγώ) ε αυτό είναι το "Θρίλερ" από μόνο του, χωρίς τσόντες, πούτσα και ξύλο κυριολεκτικά (αυτά ισχύουν για τη μη λογοκριμένη έκδοση).
          Αστείο γεγονός, είχα βάλει να δω την ταινία παρέα με μία δεσποινίς χωρίς να ξέρω ότι περιέχει σκηνές πορνό. Όταν άρχισαν λοιπόν οι άναλ μπουγάτσες επί της οθόνης, προσπαθούσα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα και μάλλον το έκανα να φαίνεται ακόμα χειρότερο. Αυτά κάνω και με παρεξηγούν.

(Το τρέιλερ)
Οι αφίσες είναι μέτριες αλλά τα taglines είναι σούπερ.

"Με ποιο μάτι είπαμε σημαδεύω;"

"Με βιάσαν, μου πήραν τη φωνή και το φως μου, με έκαναν πρεζού και πόρνη. Θεέ μου γιατί μου γαμάς την πίστη; Γιατί με δοκιμάζεις; Αμήν

"Γαμώτο, δεν μπορώ να εστιάσω με ένα μάτι"

"Ας ποζάρω γυμνή και ας διαλογιστώ, ομμμμ"

"Μία τελευταία πινελιά εδώ και είμαστε εντάξει"

"Πιάσε ένα κιλό αρνίσια παϊδάκια, δύο πανσέτες, δύο πατάτες με σως και μία τυροκαυτερή. Για σαλατικό δύο τζατζίκια, τηγανητά κολοκυθάκια και μία ρεβυθοκεφτέδες. Α και να φέρνεις δύο Χένινγκερ κάθε δέκα λεπτά. Θα μας φτάσουν ή να πάρουμε και τίποτα άλλο;"

"Να τον θάψω ή να τον κρεμάσω; Θα κάνω και τα δύο!"

"Λυπάμαι αλλά θα σε στενά χωρέσω"

(Από αγνά βιολογικά προϊόντα)

(Όχι μωρή βρωμιάρα στην πολυθρόνα)

(Ούτε στον καναπέ!)

(Ιπτάμενη κλωτσιά καράτε)

(Εδώ με το άλλο εξπλοϊτεισον αστέρι της Ιαπωνίας, Reiko Ike. Πρωταγωνίστησαν μαζί στο Sex & Fury)

(Μ' αυτά και μ' αυτά, πήρε το αστέρι της)

"Τρία!"

10 σχόλια:

  1. Αντεξα να δω το μισό..
    το μισό πρώτο λεπτό. Ενα γενναίο φάστ φώργουερνδ, με πηγε στις αναλ μπουγάτσες, και απο εκείνη την ώρα νομίζω οτι τρώω τρίχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το διασκέδασα σε όλη τη διάρκειά του, και να σκεφτείς ότι δεν μου αρέσει ούτε η μπουγάτσα ούτε το κανταϊφι.

      Διαγραφή
  2. Revenge flicks τα ειχα αφησει για μεγαλο διαστημα. Τι να σου πω. Κατι το πρωτοτυπο I Spit on Your Grave και το remake του Last house on the left ειχα μια τζουρα καλη για καλο διαστημα.

    Fuck it. Γιατι οχι; Με ενα επαγγελματικο σετ ψαλιδια, μερικα safety razors ισως και και κανενα χειροκινητο hair clipper ( http://en.wikipedia.org/wiki/Hair_clipper ) ο καλος ο Jodorowsky ολα τα αλεθει ( σποντα για το opening του holy mountain )

    FMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το remake του I spit on your grave μου αρεσε αρκετα, το remake του last house όχι τόσο. Το Savaged είναι καλό γιατί έχει το δαιμονικό τουίστ (σεναριακό). Το συγκεκριμένο χάνει στη δράση κερδίζει στο σεξ. Τα ψαλίδια τα θέλει, και ψαλίδια και μηχανές του γκαζόν, αν έχεις και καμία φίλη κομμώτρια να το δείτε μαζί ακόμα καλύτερα. Ορίστε και ένας Χοντορόφσκι που θέλει μπαρμπέρη.
      http://www.xvideos.com/video6174563/alejandro

      Διαγραφή
  3. Ωραία ρομαντική επιλογή ταινίας για να δεις με την κοπέλα σου. Κατά προτίμηση μελλοντική κοπέλα (που δε θα γίνει ποτέ, συμβαίνουν αυτά).

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επομένη φορά θα βάλω το Nekromantik που έχει και ωραίο τίτλο.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ. Για το επόμενο ραντεβού διάλεξε το Μη Αναστρέψιμος.

      Διαγραφή
    3. Θα είναι και το ραντεβού μη αναστρέψιμο.

      Διαγραφή
  4. Όχι, ναι, έχει πλάκα να κάνεις τέτοιες γκάφες από επιλογή ταινίας σε κοπέλα που σε ενδιαφέρει. Αν η δεσποινίς που βλέπατε τη ταινία δε γέλασε, τότε πραγματικά, δεν αξιζε που την είχες συνθεάτρια σου. Αν είχε χιούμορ, είσαι τυχερός θα ξαναρθεί να δείτε κάτι λίγο πιο εύστοχο.
    Δε θέλω να τη δω αυτή τη ταινία. θα περιμένω την επόμενη πρότασή σου. Συγγνώμη ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τελευταίο πράγμα που κανώ εδώ μέσα, είναι να προτείνω ταινίες στον κόσμο. Ευτυχώς γέλασε, αλλά δεν ξέρω αν με πίστεψε στο ότι "δεν ήξερα". Εχω κάνει και χειρότερα. Είχα καλέσει κορίτσι σπίτι για ταινία (εποχή που νοικιάζαμε από βίντεοκλαμπ) και είχα ξεχάσει ότι δεν έχω dvd player (το είχα δανείσει). Πως να με πιστέψει μετά;

      Διαγραφή