10.7.15

Dude Bro Party Massacre 3 (2015)


          Η τελευταία ταινία που είδα, ήταν ο Σαμουράι. Πέρασαν μέρες από τότε, χωρίς να δω άλλη ταινία (το τραύμα του σπαθιού του, ήτανε βαθύ). Το μόνο που έβλεπα αυτές τις μέρες ήταν ο τοίχος, το πιάτο μου και ο εαυτός μου στον καθρέφτη. Όταν έμαθα ότι κυκλοφόρησε επιτέλους σε τόρεντς, το νέο Μαντ Μαξ. Το σούπερ σίκουελ που ενθουσίασε τους θαυμαστές του παλιού. Η ταινία που τόσο ήθελα να δω στον κινηματογράφο, αλλά δεν πήγα να δω. Η ταινία που για χάρη της, έπαιξα σε διαγωνισμό και κέρδισα κιόλας, συλλεκτικά δώρα που ποτέ δεν έμαθα τι ήταν, επειδή δεν πήγα ποτέ να τα πάρω. Όταν έμαθα λοιπόν, ότι βγήκε σε καλή ανάλυση, έτρεξα από τη μία καρτέλα στην άλλη, από το Φέισμπουκ στο Κικ Ας για να την κατεβάσω. Απο εκείνη την ημέρα, περίμενα τη σωστή στιγμή για να τη δω (η ημέρα της εξόδου, θα ήταν μία καλή στιγμή). Δεν ένιωθα όμως, ακόμα έτοιμος, ένιωθα έτοιμος μόνο για τον τοίχο, τον καθρέφτη και το πιάτο μου. Χθες όμως ήταν αυτή η μέρα. Η μέρα που ένιωσα έτοιμος, ότι το βράδυ θα δω ταινία. Μία ταινία ξεχωριστή, μία ταινία που θα δω από την αρχή εώς το τέλος, χωρίς τίποτα να αποσπάσει την προσοχή μου, ούτε ο τοίχος! Η μέρα που θα δω το Μαντ Μαξ! Πόσο λάθος ήμουν. Βλέπετε, εντελώς τυχαία, έπεσα πάνω σε ένα τρέιλερ τόσο κακό, τόσο άθλιο, τόσο ...τέλειο, που όταν τελείωσε, στο μυαλό μου υπήρχε μόνο αυτό και η επιτακτική ανάγκη να δω αμέσως την ταινία, που γέννησε αυτό το ανοσιούργημα. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας με το πρώτο πλάνο. Είπα στον τρελό Μαξ, "συγνώμη τρελέ Μαξ, αλλά θα περάσω το βράδυ μου, με άλλη ...ταινία", (τι μαλακίες γράφω, θεέ μου).
εραυνοβόλος έρωτας με το πρώτο πλάνο)

          Καταρχάς να πούμε ότι το Ντουντ Μπρο τρία, δεν έχει ένα και δύο (ε;). Δεν έχουν γυριστεί ποτέ, υπάρχουν μόνο στο σύμπαν της ταινίας όπου υποτίθεται, γυρίστηκε τη δεκαετία του '80 και αφού απαγορεύθηκε, καταστράφηκαν όλα τα αντίτυπά της, με διαταγή του πρόεδρου Ρίγκαν. Αυτό που θα δείτε είναι μία αντιγραφή σε βιντεοκασσέτα, από την τελευταία προβολή της, σε μεταμεσονύκτιο πρόγραμμα της τηλεόρασης (αυτό σημαίνει ότι έχει φθαρμένη εικόνα, αλλά και διαφημίσεις, γαμώ;).
(Διαφημιστικό διάλειμμα)

          Το Μπρο Πάρτι ξεκινάει με μία περιληπτική περίληψη, των δύο προηγούμενων ταινιών (που δεν υπάρχουν). Αυτό θα κάνω κι εγώ, για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.
          Ο Μπροκ, το κολλεγιόπαιδο που βγήκε ζωντανό, από τις δύο προηγούμενες σφαγές της σίριαλ κίλερ Μάδερ Φέις, εξηγεί στη ψυχολόγο του (και σε εμάς) τι ακριβώς συνέβη στις δύο προηγούμενες ταινίες. Όλα άρχισαν όταν αυτός και οι "αδελφοί" του, έκαναν κάτι λάθος σε ένα πάρτι και ολόκληρο το σπίτι μίας γυναικείας αδελφότητας, τυλίχτηκε στις φλόγες. Η "Μητέρα" της αδελφότητας κάηκε ζωντανή, αλλά δεν πέθανε. Άρχισε να σκοτώνει, έναν έναν, τους υπεύθυνους για το αποτυχημένο πάρτι, μέχρι που ο Μπροκ με τον κολλητό του, κατάφεραν να τη σκοτώσουν. Στο νούμερο δύο όμως, οι φόνοι ξεκινάνε πάλι. Η Μάδερ Φέις είχε μία κόρη, που φορώντας το καμμένο πρόσωπο της μάνας της, εκδικείται για το θάνατό της, μέχρι που ο Μπροκ τη (ξανά)σκοτώνει. Αφού έχει πει τα παραπάνω στη ψυχολόγο του, και της εξηγεί ότι μετά από όλα αυτά, φοβάται τις γυναίκες. Αυτή σηκώνεται, τον πλησιάζει, του ανοίγει το λαιμό με ένα ψαλίδι και ....πέφτουν τίτλοι αρχής!
(Δεν είναι αυτοί οι τίτλοι αρχής)

          Ο Μπροκ όμως, έχει ενα δίδυμο αδελφό, το Μπρεντ, ο οποίος αποφασίζει να ανακαλύψει ποιος σκότωσε τον αδελφό του, (αν και ο θάνατός του αποδώθηκε σε ατύχημα, επειδή βρέθηκε κρεμασμένος από το κωλάντερό του) και γι' αυτό πηγαίνει να γίνει μέλος, στην αδελφότητα του αδελφού του (!), τους  Ντέλτα Μπάι (σέξουαλ) Θέτα. Όταν φτάνει, όλοι νομίζουν ότι ο Μπροκ επέστρεψε από τον τάφο και χαίρονται (;), αλλά όταν μαθαίνουν ότι στην πραγματικότητα είναι ο δίδυμος αδελφός του, φρικάρουν (;!) και δεν τον εμπιστεύονται. Γι' αυτόν το λόγο του αναθέτουν μία αποστολή / φάρσα, για να αποδείξει ότι είναι άξιος για τους Ντέλτα Μπάι, όπως ήταν και ο αδελφός του. Φυσικά, όπως και στο πάρτι, έτσι και στη φάρσα, κάτι θα πάει λάθος, με αποτέλεσμα ένα αεροπλάνο, να πέσει πάνω σε ένα ορφανοτροφείο. Η έκρηξη και οι κραυγές των μικρών παιδιών θα φτάσουν στα αυτιά της διευθύντριας του πανεπιστημίου, που για τιμωρία, θα τους αποβάλλει στη διάρκεια του Γκρικ Γουίκ (κολλεγιακή γιορτή που κρατάει μία εβδομάδα). Για να τους παρηγορήσει όμως, τους προτρέπει να κάνουν το δικό τους πάρτι, στο παλιό σπίτι της αδελφότητας, δίπλα στη λίμνη (τη λίμνη που δημιούργησαν οι ίδιοι, όταν είχαν σπάσει το φράγμα σε προηγούμενη φάρσα τους, και έπνιξαν ένα ολόκληρο χωριό).
"Εδώ, πάνω από τα χιλιάδες πτώματα, θα κάνουμε το καλύτερο πάρτι έβερ! Φυσικά απαγορεύεται η είσοδος σε κορίτσια"

          Έτσι λοιπόν, όπως και σε πολλές ταινίες τρόμου εκείνης της δεκαετίας, η παρέα μας θα πάει διακοπές στο μικρό σπιτάκι στο δάσος, να πιουν μπύρες μέχρι θανάτου, να κάνουν σεξ μέχρι θανάτου (στη συγκεκριμένη παρέα, απαγορεύονται τα κορίτσια) και να κυνηγηθούν από σχιζοφρενή δολοφόνο, που θα τους σκοτώσει τον έναν μετά τον άλλον, με ευφάνταστους τρόπους, μέχρι θανάτου. Ποιος είναι ο δολοφόνος αυτή τη φορά; Γιατί τους σκοτώνει; Θα μείνει κανείς ζωντανός και αν ναι, γιατί; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν και με το παραπάνω. Πραγματικά, είναι μία ταινία που νομίζεις ότι τίποτα δεν θα βγάζει νόημα και όμως, όλα εξηγούνται και τίποτα δε γίνεται χωρίς λόγo.
(Οκ, όχι όλα)

          Λες και δεν πήρα αρκετή δόση από γκέι υπονοούμενα στο Σαμουράι, έπρεπε να δω και μία ταινία με μία αδελφότητα που απαγορεύει τα κορίτσια, και τα μέλη της είναι πολύ ...κοντά, ο ένας στον άλλον. Το Μπρο Πάρτι είναι φτιαγμένο να φαίνεται "τόσο κακό, που είναι καλό", και το πετυχαίνει απόλυτα. Γεμάτο αίμα, μπύρες, λίγο γυμνό (για το είδος του) και πολύ χοντροκομμένο χιούμορ, που είναι όμως πετυχημένο, επειδή στην ουσία, σατυρίζει το χιούμορ των σχολικών φαρσοκωμωδιών των 80'ς, αλλά και των σλάσερ ταινιών, με σκηνές φόνου όπως, κόψιμο λαιμού τύπου που ξερνάει, με αποτέλεσμα να πετάγονται από το κομμένο στη μέση λαρύγγι του, αίματα μαζί με ξερατά. Ξεμάτιασμα από λεμονοστίφτη και θάνατος για Όσκαρ, όταν ο δολοφόνος καρφώνει στο κεφάλι του αλκοολικού της παρέας, βρυσάκι βαρελιού μπύρας, αντλεί το περιεχόμενο του κεφαλιού του σε ποτήρι και του το δίνει να το πιει.
(Άμα σου φύγει και το κωλάντερο μαζί με το σκατό, μη τραβήξεις καζανάκι)

          Είναι μία ταινία που θα τη δεις, όταν θα είσαι σε ανάλογη διάθεση, με παρέα και μπύρες, πολλές μπύρες. Έτσι την είδα και εγώ, αφού σε κάποια φάση στη διάρκεια της ταινίας, ήμουν τόσο μεθυσμένος, που έριξα καταλάθος, μπύρα αντί για σάλτσα μπιμπικιού (BBQ) στις πατάτες (όχι ότι δεν τις έφαγα). Την επόμενη μέρα δεν θυμόμουν και πολλά για την ταινία, εκτός του ότι μου άρεσε, γι' αυτό έκατσα να τη ξαναδώ, πριν τη σχολιάσω και τελικά δεν έφταιγε το αλκοόλ και η θολωμένη μου όραση, για την άποψη που είχα σχηματίσει. Έκλασα (ή έκλαψα) στο γέλιο και τη δεύτερη φορά.
          Πριν κλείσω, να πω και ότι το ταινιάκι είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο (όλο de puta βλέπω τώρα τελευταία) των 5 second films, μίας ομάδας που γυρνάνε κωμικά σκετσάκια των πέντε δευτερολέπτων. Μπορείτε να τα δείτε όλα εδώ. Αυτά.

(Το ρέντμπαντ τρέιλερ)

(Το τίζερ τρέιλερ)

(Το φάμιλι φρέντλι τρέιλερ)

 (Η ωραία αφίσα)

(Η συνηθισμένη αφίσα)

(Η λάθος αφίσα)

"Τελείωσαν οι μπύρες!"

"Μόνο Θρας!"

(Παρ' τη σκληρά)

(Διαφημιστικό διάλειμμα)

(Γκέι)

(Γκέι)

(διαφημιστικό διάλειμμα)

(Γκέι)

(ΓΚΕΙ)

(Διαφημιστικό διάλειμμα)

(Δράμα)

"Έχετε άδεια κυκλοφορίας, γι' αυτόν τον κώλο;"

(Στη διάρκεια της ταινίας)

"Από 'μένα, τρία στα τρία"

4 σχόλια:

  1. Φάκεν ¨Ωσωμ τρέηλωρ. Μπαίνει στα υπόξιν άμεσα και ανερυθρίαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρωτη αφισα εχει καταλοιπα απο το πρωτο scanners. H απο διαφημιστικη καμπανια δωρεας αιματος με πρωταγωνιστη τον Τσακ Νορρις.

    Ολοκληρη η ταινια μου θυμιζει εντονα το starballz. Αν την δω οντως θα χρειαστει ενας μαραθωνιος τσοντες και αλλος ενας b movies για να εξισωρροπισω.

    Παω να βαλω τη ρομπα και το μαγοκαπελο και επιστρεφω.....

    FMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλίως δε θα έκανες Μαραθώνιο τσόντας και μπιμουβιάς. Το Στάρμπολς δεν το ήξερα αλλά τώρα το έμαθα. Μπήκε λίστα.

      Διαγραφή