13.10.15

Λάθος Βίντεο Κλιπ (Μέρος Πέμπτο)

          Γαμήθηκα να ποστάρω (όχι να πουστάρω). Μετα τις δύο απανωτές λάθος ταινιοαναρτήσεις, ήρθε η ώρα των λάθος βιντεοκλιπιών (μετά θα έρθει η ώρα η δικιά σας, δηλαδή των λάθος αναζητήσεων). Αυτή τη φορά τα βιντεοκλιπιά μας έχουν και πολλά βυζιά. Βουρ στον πατσά!

          Ενώ πολλά βίντεο του Μάνσον ταιριάζουν στο θέμα μας (το ψυχολογικό), δεν έχω βάλει κάποιο, για τους λόγους που αναλύω και πιο χαμηλά (;), πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, εκεί. Το συγκεκριμένο όμως είναι ειδική περίπτωση, επειδή πρώτον, δεν είναι ακριβώς βίντεο κλιπ. Δεύτερον, δεν είναι σκέτος Μάνσον, συμμετέχει η Λάνα Ντελρέι με τον Ίλαι Ροθ και τρίτον, το έχει σκηνοθετήσει ο τελευταίος, που τώρα ...τελευταία είναι επίκαιρος, επειδή κυκλοφόρησαν μαζί, δύο ταινίες του, το The Green Inferno και το Knock Knock.

          Και μένα μου αρέσει η κιθάρα, αλλά δεν κάνω έτσι! Κυρά μου, η κιθάρα δεν παίζεται έτσι, θα τη χαλάσεις! Αλλιώς την παίζουν. Κάτι άλλο παίζεις έτσι (ή μάλλον κάποιον άλλον, τον κιθαρίστα, όχι την κιθάρα του) τα έχεις μπερδέψει. Μη μου πεις ότι έκανες και ιδιαίτερα, για να μάθεις να παίζεις έτσι, ...σόλο.


          Κουλτούρα χωρίς βυζιά δεν γίνεται. Τι κάνουν εδώ; Γλύφουν κουκουνάρια, πατίνια, λιωμένα παγωτά, τα πασαλείβουν στα τέτοια τους, κλαίνε, γελάνε, τρώνε, τρώγονται μεταξύ τους, δεν καταλαβαίνω τίποτα. Τελείωσε, να φύγω τώρα;


          Κι άλλη τσόντα. Διαλογισμός σου λέει, και η άλλη έχει βάλει το σιντί των Πακιστανών Ινδιάνων της Ερμού, και κυλιέται γυμνή στα χόρτα. Μωρή βρωμιάρα, κάποιος θα τα μαζέψει να ταϊσει τα παιδιά του, κάποια γιαγιά θα φτιάξει χορτόπιτα για τα εγγόνια της, και εσύ τα τρίβεις στο μουνί σου; Ελπίζω τουλάχιστον να είναι σπανάκι, επειδή η σπανακόπιτα, θέλει το λαδάκι και τη φετίτσα της.


          Καλά εντάξει, τι ναρκωτικά και πόσα; Αυτό μόνο πείτε μου. Έχετε τρελαθεί εντελώς; Αυτό είναι η τέχνη τη σήμερον ημέρα; Τρέλα; Αγιογραφίες, αυτό είναι τέχνη. Τέλος πάντων, ας πούμε για αυτό το έκτρωμα. Θηλυκό πλάσμα που υπάρχει μόνο στους εφιάλτες μου (από εδώ και πέρα), γαμεύεται με ψάρι (;), το οποίο αφού την αφήσει έγκυο, δεν θα φανεί φερέγγυο, και την κάνει για ξένες θάλασσες. Η αστεφάνωτη γεννάει τα παιδιά του και όλοι μαζί, διψάνε για εκδίκηση. Μπράβο παιδιά, ωραία μουσική.


          Αυτό το βιντεάκι είναι σκηνοθετημένο από τον Quentin Dupieux. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, έτσι; Εγκεφαλικό, αυτό σημαίνει. Ο Ντουπέουξ έχει σκηνοθετήσει τα "Rubber", "Wrong" και "Wrong Cops". Όλα είναι να τρελαίνεσαι. Έτσι είναι και το βίντεο. Το "Wrong" το έχω σχολιάσει και εδώ μέσα, ελπίζω κάποια στιγμή, να σχολιάσω και τα υπόλοιπα.

          Αυτό το βιντεάκι το πέτυχα τελευταία στιγμή. Είχα σκοπό να ποστάρω ένα των Tera Melos, αλλά έπαθα πλάκα (όχι στα δόντια) με το συγκεκριμένο, επειδή εκτός από παρανοϊκό είναι και γαμάτο, σε ήχο και εικόνα. Οπότε κάποιος έπρεπε να την πληρώσει και αυτοί ήταν οι Τρελαμέλος. Σε αυτό το βιντεάκι βλέπουμε δύο "Έχετε ένα λεπτό να μιλήσουμε για τον Κύριο και σωτήρα μας, Ιησού Χριστό;" να μας γαμάνε από τα μάτια και τα αυτιά! Χαίρομαι που υπάρχουν νέοι σαν αυτούς, υπάρχει ακόμα ελπίδα.


          Η σούπερ κωλαρού έρχεται να δώσει κώλο (;) στις άκωλες λευκές, μπας και χτυπήσουν παλαμάκια με τα κωλοφάρδουλά τους. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!
          Κάτω από το σπίτι που μένω, έχει μία σχολή χορού (ο Θεός να την κάνει) και προχθές που γύρναγα, τι να δω; Ήταν όλες στημένες στη σειρά, σε στάση χέζω όρθια, και τινάζαν τα κωλιά τους, για να πέσει το σκατό. Μόνο τα κωλιά τους όμως, το υπόλοιπο σώμα ακίνητο. Πως λέμε χορός της κοιλιάς; Ε, αυτές μαθαίνουν χορό του κώλου. Σας βλέπει ο κόσμος ρε, λίγο ντροπή, περνάνε μικρά παιδιά και θρήσκοι άνθρωποι, βάλτε καμιά κουρτίνα τουλάχιστον στη τζαμαρία. Αίσχος.


          Οι "Μικρομέγαλοι", είναι ένας κλόουν, δύο Ρώσοι τσαβς και δύο νανού (μιαμιάμ) που ακούνε πολύ (ή μάλλον βλέπουν πολύ) Die Antwoord. Η μουσική τους είναι μία μίξη Ραπ, Τρανς και Γυφτοπάνκ. Όλα τους τα βιντεάκια είναι Τσίρκο (αλλά και με κοινωνικό μήνυμα, τρομάρα τους) και αξίζει να τα δείτε. ΌΛΑ!

          Αποφεύγω να βάζω πασίγνωστες μπάντες, επειδή λίγο πολύ, όλοι θα έχετε δει τα βιντεάκια τους. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όμως, που δεν μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια και μιας και τους ανέφερα πιο πριν, ευκαιρία να τους ποστάρω. Τα βίντεο των Die Antwoord είναι τα πιο εθιστικά που έχω πετύχει. Το πρώτο βιντεάκι τους που πέτυχα πριν κάποια χρόνια, ήταν το Enter the ninja και δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από την οθόνη. Μετά είδα το Zef Side, που ήταν ακόμα καλύτεροχειρότερο, και όταν μετά από λίγο, βγήκε το Evil Boy, είπα "οκέι, δεν υπάρχει σωτηρία για αυτά τα παιδιά". Τη συνέχεια τη ξέρετε.
          Φινίτο λα μούζικα, Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό λοιπόν, ήταν το πέμπτο μέρος της σειράς "Λάθος Βίντεο Κλιπ". Ραντεβού τον επόμενο μήνα, στο ίδιο κανάλι, την ίδια ώρα. Έως τότε, να τα κάνετε όλα λάθος! Ορεβουάρ!

10 σχόλια:

  1. Με πόνεσες που μου θύμισες τους Die Antwood. Τόσο καιρό τους είχα ξεχάσει κι ήμουν καλά μ' αυτό. Αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρι, δεν το ήθελα. Ήξερα ότι είναι ρίσκο να τους ποστάρω, και ορίστε το πρώτο θύμα.

      Διαγραφή
  2. Δεν ξερεω ουτε μιση μπαντα εκτος το Μανσον, αλλα αυτος δεν μετραει γιατι τον ξερουν ολοι και εινακ ντροπη να εχεις αποψη για το ιδιο πραγμα που εχουν ολοι αποψη και μαλλον ειναι η ιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις, μη μου γίνεις και εσύ Φουμεμές, με το ζόρι κρατάω τα λογικά μου.
      Εμένα ο Μάνσον μου άρεσε πολύ από την αρχή, μέχρι το Χόλιγουντ. Από εκεί και πέρα ο κάθε νέος δίσκος του, μου φαινόταν χειρότερος από τον προηγούμενο και σταδιακά, έχασα το ενδιαφέρον μου. Παρ' όλα αυτά, σε λίγο καιρό, έχει συναυλία στην πόλη που μένω και σκέφτομαι να τον ξαναδώ άλλη μία φορά και ας μην ξέρω τα τελευταία του χιτάκια να σινγκ αλόνγκ.

      Διαγραφή
    2. Πως γίνεται να μην έχεις πετύχει στον κυβερνοχώρο, βίντεοκλιπ των Die Antwoord?

      Διαγραφή
    3. πως γινεται να βρεις διαφορετικους ανθρωπους που να μην εχουν ιδια γνωμη για τον Μανσον ;

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή οι ίδιοι άνθρωποι έχουν διαφορετική άποψη για τον Μάνσον;

      Διαγραφή
  3. υπάρχουν άνθρωποi που δεν ξέρουν τους Die Antwood και το enter the ninja?
    θέλω την εκτέλεση των major lazer με τον GD & TOP ... φοβάμαι να ανοίξω τα βίντεοκλιπ....αλλά θα το κάνω eventually

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kάτι τέτοια βιντεοκλιπ όπως το 2ο ψάχναμε ως 16αρηδες και καυλώναμε.
    Στο 8ο με τους κώλους έλιωσα...με έλιωσαν οι κώλοι, χαχαχα. Ομολογώ είχα ολοκληρωτική άγνοια όλων αυτών των «κουφών» βιντεοκλιπ. Ωστόσο καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή