5.2.16

Nick Offerman's Yule Log (2015)

            Τι να πω τώρα γι' αυτό το έπος; Πως να ξεκινήσω να περιγράφω, αυτό που δεν περιγράφεται; Μόνο ο Λάβκραφτ τα έκανε αυτά, αλλά δεν πάει στον Νυαρλαθοτέπ; Θα προσπαθήσω.
            Έχετε πετύχει κάποια βιντεάκια στο Γιουτιούμπ, ειδικά οι πιο ρομαντικοί από εσάς (στα ρομαντικά δείπνα με το Πορν Χαμπ), που είναι για δημιουργία ατμόσφαιρας; Όπως ήχοι βροχής, ανέμου, καταιγίδας, κυμάτων, εξωτικών πουλιών (ιπτάμενων, όχι εδάφους από την ακτή Ελεφαντοστού), το αγκομαχητό του Μπομπ Σφουγγαράκη για δέκα ώρες, ή κραυγές απόγνωσης από τροφίμους ψυχιατρείου (όπως τη βρίσκει κανείς). Υπάρχουν βιντεάκια που βοηθάνε στην αϋπνία, με μελωδίες που εκπέμπουν σε ειδικές συχνότητες, για να βλέπεις υγρά όνειρα χωρίς να λερώνεις το σεντόνι σου, ή να μπορείς να κοιμάσαι, χωρίς να αδειάζεις το ψυγείο και τον καταψύκτη μαζί, όταν υπνοβατείς. Υπάρχουν ακόμα και βίντεο για υπνοπαιδεία, που κοιμάσαι μαλάκας και ξυπνάς γαμάτος, κοιμάσαι φτωχός και ξυπνάς πλούσιος! Αλήθεια! Ένα βιντεάκι όμως, που να σε βρίζει και να σε απειλεί για 8 ώρες, μπας και ξυπνήσεις συνειδητοποιημένος, δεν έχω πετύχει και σκέφτομαι να φτιάξω εγώ.

"Χμμ"

            Ένα από αυτά τα βιντεάκια προσομοιωτές πραγματικότητας, είναι και το αναμμένο τζάκι. Ένα κούτσουρο να καίει για δύο ώρες (χωρίς να καίγεται), με την εικόνα της φωτιάς σε υψηλή ανάλυση (480p) και τους ήχους της σε ντόλμπι σαράουντ, να παίζουν παιχνίδια με  το μυαλό σου και να σου δίνουν την εντύπωση ότι ζεσταίνεσαι (μέχρι να πεθάνεις από το κρύο), χωρίς το φόβο της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, ή το φρικτό θάνατο από πυρκαγιά. Είναι η αμέσως καλύτερη εναλλακτική από το ασύμφορο πλέον, πραγματικό τζάκι, επειδή τα κούτσουρα είναι πιο ακριβά και από τα παράγωγά τους. Πιο φθηνά θα σου έρθει να πάρεις ένα γραφείο από τα ΙΚΕΑ που ζυγίζει δέκα κιλά, παρά δέκα κιλά ξύλα.
"Όντως"

            Ο γνωστός σε όλους μας από το "Parks & Recreation", Nick Offerman, το αντρικό αυτό πρότυπο που όλα τα Βήτα αρσενικά, κοιτάμε με θαυμασμό και φθόνο, αποφάσισε να πάει αυτά τα βιντέακια και συγκεκριμένα αυτό με το τζάκι, ένα βήμα παραπέρα. Μόνο ένα μυαλό, πίσω από ένα τέτοιο μουστάκι θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τόσο πρωτοποριακό και επαναστατικό. Κάτι που θα άγγιζε όλα τα αρσενικά σε τέτοιο βάθος (;).

"Χα!"

            Στο μεσαίου μήκους "Yule Log", δεν απολαμβάνεις μόνο τη θερμή συντροφιά της φωτιάς, αλλά και τη συντροφιά ενός άντρα, προς έναν άντρα, με το απαραίτητο πιοτό για συνοδευτικό. Μία συντροφιά που μόνο τα πραγματικά αρσενικά μπορούν να κατανοήσουν. Λίγα λόγια (έως καθόλου), πολύ νόημα. Η αντρική παρέα βλέπετε, δεν βασίζεται στο μπλαμπλά, στο κουτσομπολιό και στο λέω 10.000 λέξεις το λεπτό, χωρίς να έχω πει τίποτα. Βασίζεται στην παρουσία, στο είμαι εδώ και πίνω μαζί σου. Τα λόγια είναι περιττά, τα λένε όλα οι αναστεναγμοί, οι ματιές, οι μυρωδιές και οι ήχοι από τα τσουγκρίσματα και τις γουλιές. Άντε να πεις και ένα "εβίβα", έως εκεί όμως, δε φάγαμε ντε, και γλιστρίδα.

"Εβίβα"

            Δεν σε καταλαβαίνει η κυρά σου και σε ζαλίζει με τις κουταμάρες της; Θες να πιεις ένα ποτηράκι, να πάει κάτω ο κόμπος στο λαιμό; Η πέτρα στο στήθος; Θες να τον βγάλεις από μέσα σου (τον καημό), χωρίς να ανοίξεις το στόμα σου; Με το "Yule Log" δεν θα ξαναπιείς μόνος ποτέ και θα τα πεις όλα, χωρίς να χρειαστεί να πεις, απολύτως τίποτα! Άντε να πεις ένα "την πουτάνα", ή ένα "τον καριόλη", άντε και τα δύο αν σε έχει πιάσει πολυλογία, αλλά ως εκεί! Ο Νικόλας και το μουστάκι του είναι εδώ για σένα, και όχι δύο και οκτώ και δέκα ώρες. Σαράντα πέντε λεπτά φωτιάς και αντρικής παρέας, βαριάς και μυρωδάτης, είναι υπέρ αρκετά, για να τα μοιραστείς όλα και να κάνεις και κεφάλι. Στην τελική θα έχεις και να το κοκορεύεσαι, ότι να, "ήπια κι εγώ ένα ποτηράκι με τον Νικόλα" και όλα αυτά από τη βολή σου, χωρίς να βγεις από το σπίτι να πας στο καφενείο, με το φόβο στην επιστροφή, μη φας την παντόφλα στην καράφλα με το που μπεις μέσα στο τσαρδί σου.
            Αυτό το βιντεάκι, είναι στην πραγματικότητα Χριστουγεννιάτικο διαφημιστικό, για το Lagavulin Ουίσκι. Βλέπετε, το "Yule Log" σημαίνει το καλό, ή το μεγάλο κούτσουρο, και είναι μία Αγγλοσαξονική παράδοση, που το βράδυ των Χριστουγέννων, ρίχνουν στο τζάκι το καλό κούτσουρο, να είναι σίγουροι ότι δεν θα το δαγκώσουν, μέρα που είναι. Ο Νικόλας έχει παίξει σε διάφορα διαφημιστικά του συγκεκριμένου ποτοποιείου και μπορείτε να τα δείτε όλα στο  My tales of Whisky! Το ίδιο καμμένα είναι.
"Τρία"

18 σχόλια:

  1. Μεταχριστουγεννιατικες εκπτωσεις ειχαμε και πηγες να ψωνισεις οτι περισεψε και ηταν κοντα στην ημερομηνια ληξης. Παραδεξου το.

    Το κανω και το κανεις. Τωρα αν βρουμε κ κανενα βολικο κωλομπαρο κυρωση και υπατος γωνια ακομα καλυτερα.

    FMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σκατά μπορεί να σκεφτόταν αυτός για 45 λεπτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα! Προφανώςκαι έκανε διαλογισμό.

      Διαγραφή
    2. Βαλτον σε κωλομπαρο μεθυσμενο με ληγμενα χριστουγεννιατικα λικερ με εκπτωση και η απαντηση ειναι απλη: "DAT ASS"

      Διαγραφή
  3. Ο άλλος λέει "βάλτε το να παίζει στη μισή ταχύτητα για διπλάσια απόλαυση" χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι νόμιζα ότι είχες παρατήσει τις λάθος ταινίες. Εγώ είδα τον Αρειανό σε προτζέκτορα και αυτό που με χάλασε αρκετά είναι ότι προς το τέλος έδειχναν ένα αδυνατισμένο σώμα χωρίς φυσικά να δείχνουν το πρόσωπο του κραύγαζε ερασιτεχνισμό. Τουλάχιστον ηθοποιοί όπως ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Τομ Χανξ βλέπε και Άγρυπνος και Ναυαγός αντίστοιχα δεν κάνουν «κλεψιές». Σε λάθος ανάρτηση σχολίασα αλλά δικαιολογούμαι γιατί βρίσκομαι σε Λάθος μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις παράτησα αλλά δεν με παράτησαν αυτές. Μόνο αυτό σε χάλασε; Εύκολος άνθρωπος είσαι. Εμένα με χάλασε που αδυνάτισε ενώ έτρωγε καθημερινά σαν πούστης πατάτες και ξηροκάρπια.

      Διαγραφή
    2. Σου σχολιάζω εδώ, για το τελευταίο σου ποστ, επειδή έκλεισες τα σχόλια. Νομίζω παρεξήγησες τις προθέσεις κάποιων, το ύφος τους και το χιούμορ τους. Δεν τη λέει κανείς σε κανέναν εδώ πέρα, χαβαλέ κάνουμε και στο γραπτό καμία φορά, μπορεί να παρεξηγηθεί. Μπορεί να κάνω και λάθος (χα) αλλά δεν νομίζω.

      Διαγραφή
  5. Είσαι λίγο τρελός έτσι? Όλο έλεγα να ρθω να διαβάσω κι όλο το άφηνα. Ε ήρθα, ε ωραίος είσαι, ε Εντάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες, είδες τι έχανες τόσο καιρό; Πάντως δεν περίμενα να με πει τρελό, κάποιος που διαβάζει τους από πάνω. Νόμιζα ότι είμαι ο πιο λογικός απ όλους τους.

      Διαγραφή
  6. Λίγο πολύ όλοι κρύβουμε μια μικρή τρελιτσα. Πάνω κάτω παλεύεται. Και χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αααααυτος ειναι ο αντρας ο σωστος, ο προστυχος.!
    Τον βαζεις σε μια καρεκλα, του δινεις κι ενα
    ποτηρι στο χερι κι εχεις την ησυχια σου.!
    Ενα ξεσκονισμα μια φορα τη βδομαδα μαζι με το
    σκρινιο και ειναι τζετ.Η τελεια σχεση.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτός είμαι εγώ! Από μικρός το είχα, μου έδιναν ένα αυτοκινητάκι και καθόμουν σε μία γωνία και έπαιζα χωρίς να ενοχλώ κανέναν. Τώρα μου δίνεις ένα μπουκάλι και πάλι τα ίδια. Συνήθως όμως αυτό προκαλεί εκνευρισμό στους άλλους και σε βγάζουν αναίσθητο, ανεπρόκοπο, ζαμανφού, μπάμπηφλού κλπ.

      Διαγραφή
    2. μπαμμμπηΦΛΟΥ. O Ακαλυπτος σε ψαχνει για μπαροτσαρκα.

      Διαγραφή