30.9.16

Landmine Goes Click (2016)

             Καταρχάς να ξεκινήσουμε με το ότι η ταινία αυτή είναι βαθιά πολιτική και να συνεχύσουμε με το ότι δεν μπορώ να πω πολλά χωρίς να κάνω σπόιλερ, επειδή οι ανατροπές ξεκινάνε απο την αρχή. Γι' αυτό θα πω λίγα και ουσιαστικά (Γιώργος, ελάφι, σφυρί, γράψιμο, ηρεμία, ταχύτητα).
             Το φιλμάκι του Levan Bakhia ξεκινάει με ένα πολύ ωραίο πλάνο από ψηλά, με το Drone να ακολουθεί το τζιπάκι της παρέας που κόβει βόλτες στην όμορφη γεωργία της Γεωργίας και για κάποιο λόγο όλο αυτό να φαίνεται σαν μακέτα ("Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η Γη με ζωγραφιά, κι εσύ την πήρες σοβαρά, κι εσύ την πήρες σοβαρά") Σοβαρά! Αφού μέχρι να πάει η κάμερα κοντά στους πρωταγωνιστές νόμιζα ότι έβλεπα κάποιο stop motion animation φιλμάκι. Ο σκηνοθέτας το έκανε επίτηδες; Εγώ έχω κάποιο πρόβλημα (μάλλλον το δεύτερο); Δεν ξέρω. Πάντως έτσι φαίνεται (έτσι σου φάνηκε θες να πεις).
(Μακέτο!)

             Όταν η κάμερα φεύγει από το Drone και πάει στα χέρια του οπερατέρ, βλέπουμε ένα απελευθερωμένο Αμερικάνικο τρίο, ένα ζευγαράκι και το φανάρι τους (ο κοινός τους μπακούρης κολλητός) δηλαδή, να επιχειρούν να κάνουν κάμπινγκ στη Σοβιετική Ένωση, επειδή η ψευδαίσθηση της ελευθερίας στην ελεύθερη αγορά έχει αρχίσει να γίνεται συναίσθηση και θέλουν να κατασκηνώσουν στην ύπαιθρο της Κόκκινης Αρκούδας, μπας και αναπνεύσουν αέρα ελευθερίας ατόμου και όχι ελευθερίας εμπορίου ("Το ίδιο δεν είναι;" - "ΣΚΑΣΕ!"). Επειδή όμως η ελευθερία κερδίζεται με πόλεμο, απομεινάρια του πολέμου αυτού, υπάρχουν στο χώμα που πήγαν να περπατήσουν και δεν θα αργήσουν να πατήσουν (ο ένας δηλαδή, ο τυχερός) πάνω σε μία νάρκη και να το παίξουν αγαλματάκια, ακίνητα, αγέλαστα, αμίλητα.Το τελευταίο βέβαια, δυστυχώς δεν το τηρούν, επειδή δεν κάνουν και τίποτα άλλο εκτός από το να μιλάνε.
"Εχμ, συγγνώμη παιδιά; Νομίζω ότι κάτι πάτησα"-
"Σκατά θα είναι, λεφτά θα πάρεις. Άσε μας τώρα, δεν βλέπεις ότι κοιτιόμαστε;"

             Ο ένας από τους τρεις θα την "κάνει" με ελαφρά πηδηματάκια (μην σκάσει και καμία βόμβα) και δεν λέω το γιατί, μην κάνω σπόιλερ, αλλά είναι από τις καλές στιγμές της ταινίας. Μας μένουν δύο λοιπόν (3-1=2), ο Γκαστόνε και το γκομενάκι που πάει γυρεύοντας ("κοιτάξτε πως ήταν ντυμένη κύριε Δικαστά, τα ήθελε ο κώλος της") και το λέω αυτό, διότι αν δείτε την ταινία (χλωμό) και ακούσετε τις μαλακίες που λέει στον ξελιγωμένο βλάχο που τους βρίσκει πάνω στο βουνό, δεν θα το πιστεύετε, αλλά υποθέτω κάπως έπρεπε να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Μέχρι να γίνει αυτό, κάθεται ο ναρκοπατητής ακίνητος πάνω στη νάρκη, χεσμένος από το φόβο του, σφιγγόμενος μη του φύγει καμία κλανιά και τιναχτούν όλοι στον αέρα και η τύπισσα με ένα φτυάρι, να του σκάβει το λάκκο. Αλήθεια! Η δεσποινίς, κάπως βρήκε ένα φτυάρι και σκάβει ένα λαγούμι πίσω του, για να πηδήξει αυτός μέσα και να γλυτώσει από την έκρηξη (επειδή προλαβαίνει ξέρω 'γω), αλλά και να μην γλυτώσει, θα τον σκεπάσει με λίγο χωματάκι και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Όπως και να έχει ο λάκκος είναι απαραίτητος. Εννοείται ότι εκεί που είναι δεν έχουν σήμα τα κινητά. Δεν είναι απίστευτο. Το καλοκαίρι που γύρναγα στη Σκύρο, η Wind δεν είχε σήμα πουθενά! Αφού σκεφτόμουν συνέχεια στα κατσικογκρέμια που ανηφορίζαμε, για να κατηφορίσουμε μετά σε υποτιθέμενες μαγικές παραλίες (που απλά πας για να πεθάνεις, επειδή μέχρι να φτάσεις έχεις πάθει αφυδάτωση, ηλιάση, σε έχουν δαγκώσει φίδια, σε έχουν κεντρίσει σκορπιοί και έχεις πάθει πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα και τα πρώτα σημάδια της Γάγγραινας έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους), ότι αν μας τύχει κάτι (οικογένεια κανιβάλων, που τρώει ηλίθιους τουρίστες, που χάνονται στα βουνά του νησιού ας πούμε), τη γαμήσαμε! Σαν τις ταινίες που βλέπω και δεν τις πιστεύω! Τελικά δεν μας έτυχε κάτι εκτός από βλακεία. Ας συνεχίσω να λέω για την ταινία.
"Μην κουνιέσαι καθόλου, μην αναπνέεις καν!"
-"Το πρωί έφαγα τυρόπιτα με Μίλκο"

             Εκεί λοιπόν που η λεπτοκαμωμένη δεσποινίς συνεχίζει να σκάβει, να βογγάει, να ιδρώνει και ο ιδρώτας να κυλάει από το μουνί στα μπούτια της μέσα από το τζιν σορτσάκι/κιλοτάκι που φοράει, ενώ το λευκό της φανελάκι έχει αρχίσει να γίνεται διάφανο και να κολλάει πάνω στα μικρά, αλλά τουρλωτά βυζιά της, σκάει μύτη ένας κυνηγός, ταβερνιάρης, γιδοβοσκός, με μεγάλη κοιλιά και τσιγκελωτό μουστάκι, με όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει, με το αζημίωτο όμως. Ο τσάμπας πέθανε και όλα έχουν αξία, ακόμα και στην Ε.Σ.Σ.Δ. Επειδή όμως ο Κομμουνισμός είναι βαθιά ριζωμένος μέσα στην καρδιά του προλετάριου, δεν θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του με αντάλλαγμα το χρήμα, αλλά με ανταλλαγή υπηρεσιών. "Θα σε βοηθήσω να καλέσεις βοήθεια, αν με βοηθήσεις να χύσω ...μέσα" - "Εντάξει" - "Δεν μιλάω σε σένα ρε φίλε, στην κοπέλα μιλάω" (αναρωτιέμαι ποιος θα γελάσει με αυτό το αστείο).
"Εγώ!"

             Νομίζω καταλάβατε τι θα παίξει (τον πούτσο) από εδώ και πέρα. Απλά δεν θα παίξει όπως το είχα εγώ στο μυαλό μου. Είχα ακούσει για μεγάλο καλάθι και πήρα πολλά κεράσια, ενώ έπρεπε να πάρω μόνο τρία. Πρόκειται για ένα Rape & Revenge ταινιάκι τύπου I Spit On Your Grave με κάποιες πρωτοτυπίες στην κλασική ιστορία που το έκαναν να ξεχωρίσει στα φεστιβάλ που έπαιξε, αλλά όχι να βιάσει και τ ...συγγνώμη, να κλέψει και την παράσταση ήθελα να πω, επειδή έχει αρκετά αρνητικά, με πρώτο και καλύτερο το ρυθμό του. Είναι πολύ αργό. Κάνει μία τεράστια κοιλιά στη μέση, που θα μπορούσε να κοπεί από παντού και να γίνει νοστιμότατος πατσάς. Μπορεί κάποιοι να πουν ότι έχτιζε την ένταση, αλλά εμένα προσωπικά μου έχτιζε τα αρχίδια. Στην αδικαιολόγητα μεγάλη διάρκεια της ταινίας (τα ίδια έλεγες και στο προηγούμενο άρθρο, μήπως απλά βαρέθηκες να βλέπεις ταινίες;) θα μπορούσε να έχει περισσότερη δράση, περισσότερο χιούμορ, περισσότερη βία, περισσότερο από τα πάντα εκτός από τους ανούσιους, κουραστικούς και χαζούς διαλόγους, που αντί να δικαιολογήσουν τις πράξεις των πρωταγωνιστών, απλά τις καθυστερούν. Πως είναι όταν μιλάς με κάποιον στο Messenger και τον βλέπεις να πληκτρολογεί, να πληκτρολογεί, να πληκτρολογεί, και να στέλνει ένα "Ok"; Ε, αυτό. Δηλαδή σοβαρά, αν θέλω να ακούσω ανθρώπους να μιλάνε, θα ανοίξω το ραδιόφωνο, όχι την τηλεόραση που έχει κινούμενες εικόνες. Μία εικόνα, χίλιες λέξεις (σοβαρα τώρα;).
"Τι λέει;" - "Μιλάει"

            Θα μπορούσαν να έχουν γίνει τόσα όμορφα πράγματα στο ταινιάκι αυτό, που δεν έγιναν, που σκέφτομαι σοβαρά να γράψω κάτι αντίστοιχο και να το πω "Landmine Goes Boom" και να γίνεται μέσα της πουτάνας το κάγκελο, έτσι για να μην πάει χαμένη αυτή η κατά τα άλλα γαμάτη ιδέα. Αφού είδα την ταινία, απόρησα με τα σχόλια και τις κριτικές που είχα διαβάσει, για το πόσο πολύ το τραβάει (το σχοινί) στις σκηνές βίας. Δεν ξέρω, μπορεί σε κάποιον που δεν παρακολουθεί τέτοιες ταινίες να του φανεί τρομακτική και δυσάρεστη (δηλαδή εσένα σου φάνηκε ευχάριστη; Έχεις πρόβλημα παιδί μου;), αλλά σε κάποιον fan του είδους, όχι. Μάλλον είναι σαν να βάλεις σε κάποιον που δεν έχει ακούσει ποτέ του Ντεθ Μέταλ, αυτό.
Εννοείται ότι θα του φανεί ακραίο και Σατανικό, αλλά όταν θα ακούσει το παρακάτω, θα καταλάβει τη διαφορά και θα εκτιμήσει την ποιότητα (εμένα ίδια φασαρία μου φαίνεται).
Κάτι τρύπες στο σενάριο και κάτι υποκρισίες που δεν πείθουν, είναι δευτερεύουσας σημασίας και δεν με απασχολούν. Όσοι την είδαν θα ήθελα να μου πουν την γνώμη τους. Όσοι δεν την έχουν δει και το σκέφτονται, δείτε την αλλά κρατήστε τρία κεράσια ('Η δύο αρχίδια).

(Το τρέιλερ)

(Η μέτρια αφίσα)

(Η χάλια αφίσα, που σε κάνει να νομίζεις ότι θα δεις Ράμπο)

"Χμ, τελικά δεν είναι σκατά. Δεν νομίζω να πάρεις λεφτά"

"Πατερούλη τι έφερες σήμερα από το κυνήγι για να φάμε;"

"Μία πέρδικα"

"Μανούλα; Θέλω άντρα"

"Θα κάνουμε το κόλπο της θείας σου από το Σικάγο"

"Ναι, γεια σας"

"Σου αρέσει αυτός μωρή;"
"Καλός είναι"
"Τη γλάστρα γρήγορα!"

"Κι εγώ θέλω άντρα"

"ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ Μ'ΑΡΕΣΕΙ!"-
"Δεν γίνονται επιστροφές, τώρα τον χάλασες"

"Εγώ, κατά τη διάρκεια της ταινίας"

"Ένα στα τρία, με αγάπη από τη Γεωργία"

             Update: Μόλις συνειδητοποίησα ότι αυτή είναι η εκατοστή ανάρτησή μου! Κι όλος τυχαίως μου ήρθε να ανεβάσω το μπλογκ στο Τουμπλρ. Τυχαίο (ατυχο θα έλεγα); Πως πέρασε έτσι ο καιρός; Πως πέρασανε τα χρόνια; Ήμουν γέρος κι έγινα νιος! Να τις χιλιάσω λοιπόν! Να το γιορτάσω! Πάω να μεθύσω! Εβίβα (Γκλουπ, γκλουπ, γκλουπ).

18 σχόλια:

  1. Like! Όχι για την ταινία, αλλά για τις φωτογραφίες και τις λεζάντες τους. Ειδικά γι αυτή που απεικονίζει εσένα κατά τη διάρκεια της προβολής. Είναι και το πιάνο δίπλα και προσδίδει μια άλλη ποιότητα, όσο να πεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πχοιοτητα Ρεκβιεμ Αφη Μπαμπουλα.

      Ενα χαδι πανω απο καθε πονεμενη ψυχη.

      Ψηλαφιζομε, θωπευουμε σε ηχους βελουδινους.... Με τη φωνη του Κωσταλα, μουσικη αλλων εποχων και ισως λιγο αρσενικο και παλια δαντελα.

      Ισως και καμια παλια ταινια με Μπορις Καρλοφ και μιξαρισμενη με nine inch nails, τον Κωσταλα παλι guest star λογω προβληματων υγειας του Νταλαρα και σποραδικα ταινιες του Christopher Lee με συνοδεια Type O Negative.

      Διαγραφή
    2. H πλάκα είναι ότι ο τύπος μου μοιάζει (λίγο), τη στάση αυτήν την παίρνω κι εγώ όταν αγανακτώ και έχω ένα όργανο έπιπλο. Όχι πιάνο, δίσκαλο αρμόνιο αντίκα. Ταπετσαρία και σεμέν τραπεζομάντιλο δεν έχω αλλά πολύ θα ήθελα.

      Διαγραφή
  2. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΓΙΩΡΓΙΑ ΠΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΕΣΠΟΥΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγόρι μου, ότι "γαμάς" είναι γνωστό μόνο που αυτήν την φορά έχυσες και στη μάπα. Απλά πες σε παρακαλώ στην Γεωργία ότι υπάρχουν και οι αλωνιστικές μηχανές και οι μηχανές για το γκαζόν (εννοώ να μπει κάτω από την μηχανή - ξέρεις εσύ). Κρίμας τόση τρίχα ωραία κοπέλα να πούμε.

    Υ.Γ τα πίνει κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Γεωργία δεν κουρεύουν το μουνί. Το μουνί κουρεύει εσένα.

      Διαγραφή
  4. Εντυπωσιαστηκα!!Εκανες τον καλυτερο συνδυασμο
    που εχω δει!! "...η ταινια αυτη ειναι βαθια
    πολιτικη και να συνεχΥσουμε....."
    Εμπνευσμενο..και ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ!!!
    Ασχετο, εδω που ειμαι τωρα η wind εχει σημα καμπανα,
    περιεργο ε? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είδες; Η πολιτική και το σεξ πάνε μαζί. Όπως και η τέχνη και το σεξ. Όπως και τα σουβλάκια με το σεξ.
      Ευχαριστώ, θα προσπαθήσω, κι εσύ!
      Που είσαι;

      Διαγραφή
  5. Ξεχασες και το τσιπουρο με το σεξ.
    Ειμαι στη Λερο και θα ειμαι λιγες μερες
    ακομη.Μονο ο αϊ Νικολας και η wind πιανουν
    εδω απ οτι καταλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι τόσο σίγουρος για τσίπουρο και σεξ. Όσο και αν μου αρέσει το τσίπουρο, μετά την κατανάλωσή του δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό το σεξ (ολοκληρωμένο τουλάχιστον) ή η ανάμνησή του τέλος πάντων (ε μην πιεις κι εσύ τρία καραφάκια, πιες τρία ποτηράκια - Δεν γίνεται, είναι σαν τα πατατάκια).

      Διαγραφή
  6. Εγώ γέλασα πάντως με το αστείο. Έχω θέμα;

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δε ματαρες η Γεωργια δε θελω μουσμουλα ιγω θελω μια χοντρελο παχια σαν χιποποταμο εχς καμια να με παντρεψ; τρεχν τα σαλιαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν έχω, αλλά αν κατέβεις στη χώρα, στα τοπικά Μακντόναλντς, Καίειεφσύ ή στο ζαχαροπλαστείο της πλατείας, όλο και κάτι θα βρεις. Καλό βόλι.

      Διαγραφή
  8. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε μαύρη σαν καλιακούδα. Με υγεία πάντως. Τα κινούμενα μάτια είναι λίγο ενοχλητικά ή τουλάχιστον να μην ακολουθούν το κείμενο. Απλά γνώμη.

    Υ.Γ Η φώτο προφίλ ωραία και μοιραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλλαγή έγινε αναγκαστικά γιατί το μπλόγκερ αποφάσισε να μου γαμήσει το μπλογκ. Απλά άρχισε να τα δείχνει όλα πουτάνα και έκατσα να το φτιάξω από την αρχή και σε συνδυασμό με το σερνόμενο νέτμπουκ, ταλαιπωρήθηκα μιας και κάθε κλικ και πόνος (κόλλαγε παντού δηλαδή). Οπότε θα το αφήσω για λίγο καιρό έτσι και όταν αποκτήσω κουράγια θα ξανα ασχοληθώ. Η φωτό ναι...μοιραία. Όλα είναι προσωρινά.

      Διαγραφή
  9. Casino Review: No Deposit Bonus at Casino India 2021 - JTM Hub
    Casino is 충청남도 출장샵 one of 보령 출장마사지 the best-known online 부산광역 출장안마 casinos 순천 출장샵 with a 남양주 출장샵 strong range of casino games. Learn about the welcome bonus, its promotions and payout

    ΑπάντησηΔιαγραφή