21.10.16

Forklift Driver Klaus (2000)

            Ο Κλάους (όχι ο Κίνσκι) μόλις πήρε άδεια οδήγησης Περονοφόρου (ή αλλιώς Κλαρκ) και ξεκινάει κατενθουσιασμένος την πρώτη του μέρα στη δουλειά. Δυστυχώς όμως γι' αυτόν και τους συναδέλφους του, θα τα κάνει όλα λάθος και θα μάθει με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι υπάρχει λόγος που πρέπει να τηρούμε τους κανόνες, όσο ασήμαντοι, βαρετοί, ή ανόητοι και να μας φαίνονται και δεν είμαστε πιο έξυπνοι ή ικανοί, από αυτόν που τους έγραψε. Εκτός αν είμαστε Έλληνες. Τότε ναι, είμαστε και μπορούμε να τους γράφουμε στα αρχίδια μας, επειδή όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι εκτός από εμάς (τι σ'έπιασε τώρα;).
            Το "Forklift Driver Klaus – The First Day on the Job" (Staplerfahrer Klaus - Der erste Arbeitstag), είναι ένα μικρού μήκους μεγάλης αξίας φιλμάκι, που παρωδεί με το χειρότερο τρόπο (δηλαδή καλύτερο), τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά φιλμάκια της δεκαετίας του '80 για τους κανόνες ασφαλείας, που δείχνουν συνήθως σε υπαλλήλους μεγάλων εταιρειών, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα πάνε οι ηλίθιοι εργάτες να πεθάνουν στα πόδια τους, και να τους στοιχίσουν σε χρήμα και υπόληψη.
            Το φιλμάκι είναι πολύ πετυχημένο. Σε πείθει ότι είναι γυρισμένο τη δεκαετία του '80, και μέχρι το τρίτο ατύχημα που καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται, θα μπορούσε να είναι πραγματικό ενημερωτικό φιλμ. Μάλιστα λέγεται ότι αν και είναι παρωδία, παρ' όλα αυτά, κάποιοι εκπαιδευτές Κλαρκ (με χιούμορ) τολμούν και το δείχνουν στο μάθημά τους (θα ήθελα πολύ να δω τα μούτρα των μαθητών, κατά τη διάρκεια προβολής του).
(Το μικρού μήκους που πρέπει να δεις πριν ανέβεις στο Κλαρκ)

(Άριστο!)

11 σχόλια:

  1. Τα cracklings που μασουλας ηταν απο την προηγουμενη δουλεια του στη φαρμα.

    Την επομενη παρτιδα καλυτερα να την αποφυγεις εκτως αν προτιμας τον οικοδομο σου καλοψημενο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα! Καλοψημένο να' ναι, κι ότι να' ναι. Τσιπουράκι να υπάρχει και καλή παρέα.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΕΧΕΙ Δ

      Διαγραφή
    3. Ειμαι ο ιατροδικαστης που εξετασε το πτωμα του αποπανω μετα απο την εκρηξη που προκαλεσε ντεποζιτο κυροζινης υψηλων οκτανιων.

      Ειμαι στην ευχαριστη θεση να σε ενημερωσω οτι δεν πληγωθηκε κανενα ζωο κατα τα γυρισματα της ταινιας εκτως απο μερικες φανατικες βιγκαν της WWF. Οι νοσοκομες μας ξεσκιζονται στην φροντιδα τους. Εγω επιτηρω να σιγουρευτω οτι ολα πανε καλα.

      Στα δυσαρεστα τωρα. Εχουμε ενα πτωμα αντρα μερικως απανθρακωμενο. Μεινανε τα αμελετητα κατι εντερα και ενα συκωτι με κυρωση υπατος και οταν μπορεσαμε να τα απεγκλοβισουμε απο τα συντριμια ηταν σε προχωρημενο βαθμο συψης.

      Χρειαζομαστε ενα ενα γκει καννιβαλο γιατι ουτε τα ζομπι στο νεκρορομειο δεν τρωνε τα απομειναρια ενω οταν ειδε τα αμελετητα ο παπας εβαλε τα κλαμματα πριν τον πιασει επιλλιπτικη κριση.

      Καλυτερα να βιαστεις γιατι το ματι του παπα γιαλυζει. Κυριολεκτικα.

      Διαγραφή
    4. Τώρα που είπες "πτώμα άντρα μερικώς απανθρακωμένο" μου θύμισες μια φορά που είχε συμβεί ένα ατύχημα μπροστά μου και είδα έναν τύπο (ή τύπισσα) να καίγεται ζωντανός μπροστά μου. Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ και τον έβγαλε από το αμάξι ήταν κατάμαυρος, σαν άγαλμα από κάρβουνο. Τώρα που είπα αυτό θυμήθηκα μία άλλη φορά, που μία κοπέλα σε μηχανάκι έπεσε πίσω από ένα λεωφορείο στην Πατησίων και της είχαν χυθεί τα μυαλά στο δρόμο. Με γάμησες μεσημεριάτικα.

      Διαγραφή
    5. Για ταριφας αφου δεν μιλησες για τους πελατες σου, πολιτικη και ποδοσφαιρο καλος εισαι

      Διαγραφή
  2. Πωωω..τι μου θυμισες!Ειναι καμια δεκαετια πισω,
    που καναμε απογραφη και επρεπε να μετρησουμε τις
    παλετες της αποθηκης ψηλα.Ειχαν βαλει καλαθια
    βεβαια στα κλαρκ και επρεπε να μπουν μεσα ατομα
    απ το προσωπικο...χοχοχο μονο δυο αντρες δεν
    φοβοντουσταν το υψος και εγω. Εκει λοιπον που
    βρισκομουν στα πολυ ψηλα, περνα απο κατω ο
    διευθυντης μου και μου λεει "τι κανεις εσυ εκει
    πανω?" Του απαντησα το φυσιολογικο.."Σου το ειπα
    οτι μια μερα θα φτασω ψηλα στην εταιρεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα! Είσαι και ετοιμόλογη. Και χθες έβλεπα ένα ρεπορτάζ για τις αποθήκες του Άμαζον. Όποτε ακούω για τέτοιες αποθήκες πάντα μου έρχεται στο μυαλό η αποθήκη στο τέλος του Ιντιάνα Τζόουνς 2, που βάζουν μέσα τη χαμένη κιβωτό. Μάλλον επειδή ήταν η πρώτη αποθήκη που είδα στη ζωή μου.

      Διαγραφή
  3. Απ αυτη την μικρη εμπειρια μου,νομιζω πως απο
    την οθονη δεν μπορει κανεις να αντιληφθει το
    μεγεθος μιας αποθηκης.Να φανταστεις οτι η δικια
    μας δεν ειναι πολυ μεγαλη σε εκταση,το μεγεθος
    της ομως το καταλαβα οταν ανεβηκα επανω που ολα
    κατω φαινονταν αρκετα μικρα.
    Αν σου πω οτι Ιντιανα Τζοουνς εχω αντεξει μονο
    μιση ταινια, θα με μισησεις πολυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν η τελευταία όχι, κι εγώ τόσο άντεξα. Αν ήταν μία από τις δύο πρώτες, ναι, πολύ.

      Διαγραφή