4.7.14

Borgman (2013)


          Παπάδες τιμωροί με δόρια και τσεκούρια, ξετρυπώνουν άνθρωπο (;) από το χομπόσπιτο του, αυτός ξεφεύγει ειδοποιώντας και άλλους τυφλοπόντικες στη πορεία, και αναζητά βοήθεια σε κοντινή βίλα, "γειά σας, μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω το ντουζ σας;" και τρώει το ξύλο της αρκούδας από τον άντρα του σπιτιού. Η κυρία όμως που τον γλυκοκοιτάζει, βρίσκει τρόπο να τον σπιτώσει.
          Είδα το Borgman χωρίς να ξέρω τίποτα γι'αυτό, (δεν είχα καν σκοπό να το δω, το είδα καταλάθος) και υπέθεσα ο ανόητος ότι το Borgman βγαίνει από το CyborgMan, μέχρι και τους τίτλους τέλους περίμενα να δω ρομπότ, είδα μία μπουλντόζα, κάτι είναι και αυτό. Στα του φιλμ τώρα, σκοτεινή ατμόσφαιρα, μυστήριο, χιούμορ και σουρεαλισμός. Αλλάζει κατευθύνσεις και πάνω που νομίζεις ότι ξέρεις τι γίνεται συμβαίνει κάτι αναπάντεχο και σε πάει αλλού, αυτό συμβαίνει μέχρι το τέλος, δεν δίνει καμία απάντηση και σε αφήνει να αναρωτιέσαι (που είναι τα ρομπότ;).
          Η ταινία μου άρεσε και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι όταν είσαι μαλλιάς και μούσιας ο κόσμος δε σε βάζει στο σπίτι του, ενω όταν είσαι ξυρισμένος, γυαλισμένος, προσοχή-ημιανάναπαυση, σε βάζει (δεν χρειαζόταν ταινία για να το μάθουμε).
          Σχόλιο αγανακτισμένου σινεφίλ σε θετική κριτική της ταινίας:

"ΡΕ ΣΠΥΡΟ ΔΟΥΚΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΣΕ ΣΚΥΛΟΒΡΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ Η ΤΙΓΚΑ ΧΑΣΙΣΩΜΕΝΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ 24 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ...ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΣΙΝΕ GR ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ?? ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30000 ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 47,ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ?? ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ?? ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΟΥΡΕΛΙΣΜΟΥ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ,Η ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΤΥΧΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Η ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ..ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ ΣΑΝ ΠΙΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 80 ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΣ..ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΣΕ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΡΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΑΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Σ2 ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΝΥΧΤΑ..ΑΥΤΟ Ο ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΤΟ CUTTING ROOM?? ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ 20000 ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΗ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΤΟΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΧΕΙΣ 9 ΣΤΑ 10 ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΡΩΣΗ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΟΣ ΕΣΥ ,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΡΗΣΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕ ΦΤΑΙΝΕ..ΕΓΙΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑ 24 ΣΟΥ..ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ Η ΗΛΗΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ..Η ΤΑΙΝΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΜΕ -5. ΣΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 0 ΕΩΣ 5...ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ..ΤΙ ΞΕΠΕΣΜΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ..ΕΛΕΟΣ..."
εδώ το λινκ με το σχόλιο και την απάντηση του Δούκα, γέλιο.

Το τρέιλερ

Η ωραία αφίσα

(Η μπουλντόζα)

(Όταν κοιμάσαι ο μαλλιαμούσιας σε κοιτάζει...γυμνός)

"Δύο"

1 σχόλιο:

  1. Απ τις πολυ καλες ταινιες .Παιζει με την ηθικη τη θρησκεια τη μαγεια ,το σουρεαλισμο.Εγω καθε 10000 ταινιες παω για service .
    βλασης φον Καραγιαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή