10.12.14

Tusk (2014)


            Ο Γουάλας (ο πιτσιρικάς από το Jeepers Creepers που μοιάζει ακόμα με πιτσιρικά, αλλά με μουστάκι) και ο Τέντις (το παιδάκι από την 'Εκτη Αίσθηση που μοιάζει ακόμα με παιδάκι, αλλά χοντρό) έχουν εκπομπή στο διαδίκτυο (πόντκαστ) που κοροιδεύουν βάιραλ βίντεο, γελάνε πίσω από την πλάτη των πρωταγωνιστών και τους παίρνουν συνέντευξη, για να γελάσουν και μες στην μούρη τους.
"Nαι; με ακούτε; i see dead people"

            Το τελευταίο τους θύμα είναι ο "Kill Bill Kid", ένα παιδί στον Καναδά, που κάνοντας τον Σαμουράι μπροστά στην κάμερα,καταφέρνει να αποκεφαλίσει το ίδιο του το πόδι. Έτσι ο Γουάλας ταξιδεύει μέχρι τον Καναδά, να συναντήσει τον άτυχο γουοναμπί νίντζα, για να τον κάνει πρισσότερο ρόμπα, από όση έχει γίνει ήδη. Όταν φτάνει όμως είναι πολύ αργά, διότι το Kill Bill παιδάκι έχει αυτοκτονήσει μετά το διεθνές ρεζίλι του (μάλλον αποκεφάλισε και το κεφάλι του) και ο Γουάλας έχει μείνει χωρίς ρεπορτάζ και με το πουλί στα χέρια.
          Αφού πήγε που πήγε μέχρι τον Καναδά, αποφασίζει να δει τα αξιοθέατα, κλεισμένος σε ενα μπαρ πίνοντας μπύρες, τρώγοντας φυστίκια και κράζοντας τους Καναδούς, μπροστά σε Καναδούς. Όταν παίρνει το μουστάκι του να πάει στο καμπινέ, εκεί, πάνω από την κατουρίστρα (πως λέγονται οι όρθιες λεκάνες;), θα δει μια αγγελία που θα του τραβήξει την προσοχή, "θαλασσοδαρμένος μοναχικός παππούς, διαθέτει δωμάτιο προς ενοικίαση, με μόνο νοίκι μία συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα, για να λέει τις περιπέτειες από τα ταξίδια του".
"χμ ενδιαφέρουσα αγγελία, καθόλου ύποπτη"

            Είχα πετύχει και 'γω κάποτε μία αγγελία, για ένα νεοκλασικό στο λόφο του Στρέφη, που ο παππούς δεν συζήταγε για χρήματα, "θα τα βρούμε, μην σε ανησυχεί αυτό" μου έλεγε, "εμένα με νοιάζει ο άνθρωπος, να μπορώ να συνεννοηθώ". Όταν πήγα μου άνοιξε φορώντας μία ρόμπα και ο 1ος όροφος σε νεοκλασικό που έγραφε η αγγελία, ήταν ένα σπιτάκι (play room) ημιυπόγειο, στην πίσω αυλή (ένα κουτί με ένα κρεβάτι). Αυτός θα έμενε σε όλο το νεοκλασικό και 'γω στο σπιτάκι στην αυλή του, υποθέτω θα μου έβαζε μία αλυσίδα στο λαιμό, ένα μπολ φαί και θα με φώναζε Μπούμπι ή ακόμα χειρότερα, Μπέμπα. Τότε είχα τρομάξει, τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, δεν μου φαίνεται και τόσο άσχημα.
            Πίσω στην ιστορία μας τώρα, το δημοσιογραφικό ένστικτο του Γουάλας χτυπάει κόκκινο, παίρνει αμέσως τηλέφωνο τον παππού και αποφασίζει να πάει στην έπαυλη, στη μέση του πουθενά, να πάρει συνέντευξη από το γέρο θαλασσόλυκο, μην γυρίσει και με άδεια χέρια σπίτι. Η έπαυλη τύπου Άνταμς φάμιλι, γεμάτη εξωτικά αντικείμενα από μακρινά ταξίδια και ο παππούς μόνος και ακίνδυνος στο αναπηρικό του καροτσάκι, ενθουσιάζουν και δεν ανησυχούν το Γουάλας που αφού εξηγεί το λόγο της επίσκεψής του, ο αρχοντόγερος τον κερνάει τσάι και αρχίζει να εξιστορεί τα παραμύθια του, όπως όλοι οι μοναχικοί παππούδες στις στάσεις των λεωφορείων, τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες, στα δημοτικά σχολεία και τις παιδικές χαρές.
"και για πείτε μου, πως περνάνε την ώρα τους οι ναύτες;"

            Ο Γουάλας στρίβει το μουστάκι του από ικανοποίηση για το λαβράκι που ανακάλυψε, μέχρι τη στιγμή που το υπνωτικό στο τσάι αρχίζει να ενεργεί και ο μαλάκας συνειδητοποιεί, πόσο μαλάκας πιάστηκε και ποιος στο διάολο πιστεύει αγγελία για συγκατοίκηση, που είναι αναρτημένη σε αντρικές τουαλέτες, εκτός από έναν τελειωμένο γκέι πρεζάκια που ψάχνει ένα μέρος να ξεψυχήσει, ή από έναν Γουίλιαμ Μπάροουζ (το ίδιο πράγμα δηλαδή).
            Ο καπετάν Ανδρέα Ζέπο χαίρομαι όταν σε βλέπω, δεν θέλει απλά να πει τις ιστορίες του, θέλει να τις ξαναζήσει, μαζί του, και συγκεκριμένα μία ιστορία, τη δραματική του φιλία με έναν θαλάσσιο ίππο (ε;) που του είχε σώσει την ζωή όταν είχε ναυαγήσει σε ένα ξερονήσι, μία φιλία που του ράγισε την καρδιά, του έμεινε απωθημένο και τον μισοτρέλανε (μισό).
"σνιφ-κλαψ-λιγμ-σομπ, άντερλε, άντερλε αρίμπα!"

            Τι έχει σκοπό να κάνει στο Γουάλας ο παππούς; Τι θα κάνει η κοπέλα του και ο συνεργάτης του όταν καταλάβουν ότι έχει εξαφανιστεί; Ποιος είναι ο μυστηριώδης ντέτεκτιβ, διασταύρωση αστυνόμου Κλουζώ και Λουί Ντεφινές, που θα τους βοηθήσει να τον βρουν και με ποιανού μανιέρα μοιάζει η συμπεριφορά του;
            Το Tusk είναι βασισμένο σε αληθινή ψεύτικη ιστορία. Τέτοια αγγελία είχε δημοσιευθεί για πλάκα, από το αληθινό podcast του Kevin Smith "μπλαμπλά, μούμπλε μούμπλε, αντί για νοίκι ο νοικάρης να φοράει κοστούμι θαλάσσιου ίππου, για δύο ώρες την ημέρα και να συμπεριφέρεται ανάλογα". Μετά του ήρθε και η ιδέα για την ταινία, αλλά επειδή ακόμα και του Smith του φάνηκε γελοία, έκανε ψηφοφορία στην εκπομπή του να αποφασίσουν οι φανς, αν θέλουν κάτι τέτοιο να γίνει ταινία, που φυσικά και θέλαν και καλώς την έκανε και χωρίς να τους ζητήσει λεφτά μέσω crowdfunding, όπως κάνουν πολλοί άλλοι τώρα τελευταία. Επίσης είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας "The true north trilogy", τα άλλα δύο είναι τα "Yoga hosers" και "Moose jaws", όλα βασίζονται σε αστικούς μύθους του Καναδά και θα έχουν το ίδιο καστ σε διαφορετικούς ρόλους, εκτός από τον ντέτεκτιβ κλουζώ, αυτόν θα τον κάνει ο ίδιος ηθοποιός και στο Yoga Hosers.
            Σύντομο σχόλιο; Τρελό ταινιάκι γραμμένο για πλάκα απο τον Kevin Smith (Clerks) που αποφάσισαν να το γυρίσουν μετά από ψηφοφορία οπαδών, με τρελό cast (Michael Parks, Johnny Depp, παιδί Johnny Depp, παιδί Kevin Smith, παιδί που i see dead people και μούσιας από Epic Meal Time). Κωμωδία/τρόμου/δράμα που όσοι γνωστοί το είδαν το έκραξαν, εγώ το βάζω στην λίστα για τα αγαπημένα μου της χρονιάς (στην ίδια λίστα υπάρχει και το Zombeavers, οπότε δεν είμαι να με εμπιστεύεστε).

Το τρέιλερ

 Οι ωραίες αφίσες

Οι μέτριες αφίσες

"ΔΕΝ Μ'ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΜΙΕΣ!"

 
"μα σου κάνουνε καλό"

"χμ ωραίο τσάι"

"δεν είναι τσάι"

(Ποια η κόρη του Ντεπ και ποια του Κέβιν;)

"Μωρό μου ξύρισε επιτέλους το μουστάκι σου, σαν θαλάσσιος ίππος είσαι"

"Είμαι καλά!"

"Εγώ συγκινήθηκα"

"Τρία στα τρία!"

9 σχόλια:

  1. αλήθεια μαλάκα υπάρχει κοινό που χρηματοδοτεί μια τέτοια ταινία....και πες ότι βρέθηκε, υπάρχει σκηνοθέτης που θα έβγαζε από αυτή τη μαλακία μια ενδιαφέρουσα ταινία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε; γιατι είστε όλοι τόσο αρνητικοι; καταρχάς δεν την χρηματοδοτησε το κοινο, το κοινο ψηφησε το εγχειρημα, ο τυπος βρηκε χρηματοδοτες και δευτερον αυτος την εγραψε αυτος την σκηνοθετησε κιολας, νταξ, γνωστος ειναι, εχει κανει μαπες εχει κανει και καλα, δεν ειμαι φαν του clerks αλλα το τελευταιο του, το Red State μου αρεσε.

      Διαγραφή
  2. θα τη δω επειδή είναι Kevin Smith και θα πω ψέματα στην Dannossiel
    η κόρη του Johny Depp είναι αυτή με το κεφάλι της Βανέσας Παραντί στο σώμα της και η κόρη του Kevin Smith είναι εκείνη που μοιάζει με τον Jay.

    όσο για τον Χοστήρα...μάλλον δεν ξέρει την αιώνια γαματοσύνη του Κέβιν Σμίθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες το παιδί να είναι του Jay και η κόρη της Βανέσας; σκάνδαλο ολκής.

      Διαγραφή
  3. Η αριστερά είναι του Smith και η δεξιά του Depp. H ταινία ήταν τέλεια :) Θα ηθελα να δω πως μεταφράσανε το '' he went full walrus '' στην ελληνική διανομή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, νταξ' το φουλ ειναι ελληνικη λεξη. Δεν νομιζω να παρει ελληνικη διανομη παντως.

      Διαγραφή
  4. Λοιπον τσιφ, σου εχω παραγγελια για εγκεφαλικα κυτταρα με γερη πυρασφαλεια.

    Με 2 λεξεις Chris Morris. Ο ανθρωπος και το εργο.

    Σιγουρα μια δευτερη ματια περα και μακρυα απο τη λεξη "καρβουνο" σιγουρα αξιζουν και πιστευω οτι μπορεις να ανταποκριθεις στο υψος των περιστασεων.

    This message will self destruct after excessive exposure to extreme and the bizzare

    FMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Me έκαψε το σχόλιο σου από μόνο του, δεν τον ξέρω τον τύπο και τώρα που το τσέκαρα είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός και άλλα πολλά, τι να πρωτοδώ εφμεμέ;

      Διαγραφή
    2. Δεν
      Υπαρχουν
      Λαθος
      Απαντησεις

      Αν το παρεις ψυχραιμα και με ρεγουλο πιστευω οτι βγαζει ακρη. ΚΑΠΩΣ.

      Το Jam και το Brass Eyes ειναι οι 2 πιο προσφατες σειρες που εδωσαν και τον περισσοτερο πονο ( προπονουμαι με το 1ο αυτη τη περιοδο ).

      Απο εκει και περα.... Υπομονη να εχεις. Το Jam ειχε ξεκινησει σαν ραδιοφωνικη εκπομπη και πολλα απο τα σκετσακια του ειναι μεταφορες απο εκει οποτε ενα κομματι του υλικου εχει καποια κοινη βαση και απλοποιει το ευρος της υλης.

      Το κλου βρισκεται στην ελλειψη χρονικου περιορισμου στην παραγγελια. Δεν την εβαλα σκοπιμα ακριβως γιατι ειναι δυσκολο και αρκετο υλικο.

      Προσωπικα ειχα να καω ετσι ΠΟΛΥ καιρο. Δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο παντως αυτα τα Χριστουγεννα για μενα εξαιτιας του πηραν μια σινεφιλ χροια που ενιωθα οτι ελλειπε εδω και πολυ καιρο.

      FMM

      Διαγραφή