2.7.15

Der Samurai (2015)


          Άργησα να ποστάρω, επειδή ήμουν στην ουρά του Έι Τϊέμ. Χάθηκα κι εγώ, μέσα στο κλίμα των ημερών και των προσωπικών δυσκο(ι)λιών. Ας προσπαθήσω να γράψω τη σαχλαμάρα μου, να ξεχαστώ και να με κάνω να γελάσω (τα διαβάζω αφού έχω ξεχάσει, ότι τα έχω γράψει). Πάλι δε θα σχολιάσω το Εξ-Ντράμερ, ούτε το Στριτ Φάιτερ, που το είχα βάλει και ως "προσεχώς" στη σελίδα. Όλα λάθος, αλλά ποιος νοιάζεται; Εδώ ζούμε ιστορικές στιγμές (μίλησε ο Καραμανλής), ποστ αποκαλίπτικ καταστάσεις. Τη Ζόμπι αποκάλυψη φοβόμασταν, τον τρελό Μαξ θα ζήσουμε (είδες; Σαχλαμάρες)
          Δεν ήθελα να δω άλλη καμμενιά, αλλά είδα. Δεν το ήξερα ότι ήταν, νόμιζα ότι ήταν κανονική ταινία αλλά έκανα λάθος. Ήταν λάθος ταινία, ξανά. Δεν βλέπω ολόκληρα τρέιλερ, ούτε διαβάζω ολόκληρες κριτικές (κανονικές κριτικές, όχι σαν τις δικές μου) πριν δω μία ταινία, για να αποφεύγω τα σπόιλερ και το στοιχείο της έκπληξης και του αιφνιδιασμού! Ορίστε λοιπόν, αιφνιδιάστικα και έκαψα κι άλλα από τα ελάχιστα εγκεφαλικά κύτταρα, που μου έχουν απομείνει (Όχι στο Όχι, όχι στο Ναι). Ας πούμε και για την υπόθεση καμία μαλακία.
          Ο Ιάκωβος είναι φλώρος. Είναι νουμπάς μπάτσος, περίγελος ομοφοβικής κωμόπολης της Γερμανίας (είπαμε, στο κλίμα των ημερών) και δεν το σέβονται ούτε τα παιδάκια. Εσωστρεφής και χαμηλών τόνων που ζει μαζί με τη γιαγιά του και κοιτάει τη δουλίτσα του, χωρίς να ενοχλεί κανέναν.
"Nουμπάς;"

          Όταν κακός λύκος αρχίζει και τρομοκρατεί τη γειτονιά και τα ζώα της (τετράποδα και δίποδα), με επιθέσεις σε σκουπίδια. Ο Ιάκωβος αντί να του ρίξει μία ανάμεσα στα μάτια, να το γδάρει και να κατέβει στην πλατεία φορώντας το δέρμα του, για να τον υποδεχθούν σαν ήρωα. Αρχίζει να του κάνει ντελίβερι στο δάσος, πακέτα με κοψίδια και γλυκάδια, μπας και ο λύκος καλομάθει, τον αφήσει να το χαϊδέψει και σταματήσει να κατεβαίνει για φαί στην ταβέρνα του χωριού. Λογικό ο λύκος να τον συμπαθήσει και ο αρχηγός του, να τον περάσει για κτηνοβάτη. Σαν να μην έφτανε αυτό, μία μέρα φτάνει στο αστυνομικό τμήμα, ένα μακρόστενο πακέτο (δονητής γιγαντιαίων διαστάσεων) με το όνομα του Ιάκωβου πάνω, αλλά σβησμένο και διορθωμένο με το ψευδώνυμο "μοναχικός λύκος". Πως να μην τον παρεξηγήσουν μετά;
"Ποιος έχει παραγγείλει τη συκωταριά;"

"Εγώ!"

          Μετά την παράδοση του πακέτου, θα χτυπήσει το τηλέφωνο του Ιάκωβου και μία αντρική, σέξι φωνή, τύπου Μπάτμαν σε γκέι χοτ λάιν, θα τον ρωτήσει, "πήρες το πακέτο μου;". Ο μυστηριώδης άγνωστος θα του πει, ότι το πακέτο στην πραγματικότητα είναι γι' αυτόν, και ότι θέλει τον Ιάκωβο να του το πάει. Για να τον πείσει, θα του δώσει να καταλάβει, ότι μαζί του είναι και ο λύκος, που τόσο συμπαθεί ο Ιάκωβος. Τα θέλει ο κώλος του, που δεν καθυστερεί καθόλου και πάει νυχτιάτικα να βρεί έναν άγνωστο, σε ένα χαμόσπιτο μέσα στο δάσος, που δεν θα έμπαινε μέσα κανείς, για κανένα λόγο. Πόσο μάλλον, όταν απ' έξω κυκλοφορεί ένας λύκος, και ακούς την κραυγή του μέσα στη νύχτα και μέσα σε περιμένει ένας τρελός, να του πας το γράμμα (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
"Δεν τα θέλει ο κώλος μου! Απλά είμαι περίεργος"

          Όταν μπαίνει μέσα στο σπίτι, αντικρίζει ένα γεροδεμένο άντρα με μακριά ξανθά μαλλιά, να φοράει ένα λευκό φόρεμα, σαν νυφικό, και με γυρισμένη την πλάτη, να βάζει κραγιόν μπροστά σε έναν καθρέφτη, υπό τους ήχους ερωτικού σαξόφωνου. Αντί ο Ιάκωβος να το βγάλει έξω αμέσως (το όπλο, το σιδερένιο), πιάνει την κουβέντα στον τρελό (μέγα λάθος, το έχω κάνει κι εγώ) σαν να μην τρέχει τίποτα, ενώ η "νύφη" τον φλερτάρει διακριτικά. Μέχρι εκεί όλα καλά, όχι όμως και όταν ο τραβεστής, πάρει το πακέτο στα χέρια του και το ανοίξει, σηκωθεί όρθιος και γυρίσει προς το μέρος του, κραδαίνωντας στο γυμνασμένο του χέρι, ένα τεράστιο παλώμενο σπαθί που στέκεται όρθιο και απειλητικό, στραμμένο στο πρόσωπο του Ιάκωβου.
"Είμαι μία μικρή, ντροπαλή κοκκινοσκουφίτσα και φοβάμαι τον κακό λύκο, βγάλε το όπλο σου και προστάτεψέ με, κυνηγέ"

          Μόνο τότε θα χεστεί πάνω του ο Ιάκωβος και θα σκεφτεί ότι έκανε μαλακία, αλλά μέχρι να πάρει μπρος, η "νύφη" το έχει "σκάσει" μαζί με το συμβατικό σενάριο, μιας και όλα από εδώ και πέρα, εξελίσσονται σαν σε όνειρο. Ο Ιάκωβος, μαγεμένος από την ομορφιά της, παίρνει τη νύφη από πίσω, στην πορεία της προς την πόλη, προσπαθώντας να τη συλλάβει. Αντ' αυτού όμως, μαζεύει τα κομμένα κεφάλια που αφήνει πίσω της, αφού αποκεφαλίζει όποιον βρίσκει στο δρόμο της, ζώα και άνθρωπους. Όλο την πιάνει και όλο του ξεφεύγει η νύφη, που παίζει μαζί του, σαν τη γάτα με το ποντίκι, προσπαθώντας να του αλλάξει την αντίληψη, να τον πάρει με το μέρος της και να τον παρασύρει στην καταστροφή του χωριού και των κατοίκων του. Θα τα καταφέρει; Αν ναι, θα τα φτιάξουν; Αν όχι, θα σκοτωθούν; Που κολλάει ο λύκος μέσα σε όλα αυτά; Θα καταλάβουμε τίποτα ή να πιούμε κάνα μπάφο πριν, να κάνουμε κεφάλι;
"Να κάνετε κεφάλι"

          Στέλλα κρατάω Κατάνα, σε Γερμανικό, καμμένο, γκέι χόρορ (ε ρε Πρέκα που χρειάζεστε). Είναι καλό αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο. Τουλάχιστον είναι ενδιαφέρον, φρέσκο και εντυπωσιακό για ντεμπούτο από τον Till Kleinert, που χρηματοδότησε την ταινία από το Indiegogo. Μία αλληγορία για την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, με επιρροές απο David Lynch. Δεν είναι τυχαίο που τη διανομή της ταινίας, την πήρε η Artsploitation Films. Το προτείνω για γκέι ντέιτ μούβι, ή αν έχετε όρεξη για πειραματισμό.
         Συντομό σχόλιο; Μικρός μπατσάκος σε μικρή πόλη, ταίζει κακό λύκο που τρομοκρατεί τη γειτονιά. Ο κακός λύκος όμως, είναι φίλος με τραβεστί Σαμουράι που επίσης τρομοκρατεί τη γειτονιά με το σπαθί του, αλλά και το μπατσάκο με το καυλί του. Συμβολικοί αποκεφαλισμοί, ομοφυλικός ερωτισμός και σουρεάλ. Αυτά βλέπω.

(Το τρέιλερ)

(Η ψηλόλιγνη Γερμανική αφίσα)

(Η κοντόχοντρη Αμερικάνικη αφίσα)

(Αυτός και το πουλί του)

"Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε;"

"Χαλάρωσε και απόλαυσέ το"

"Σε μια ώρα θα 'χουν όλα τελειώσει, πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός.
Ας πεθαίναμε αγκαλιά πριν τελειώσει, ο τελευταίος χορός"

"Φύγε! Θέλω να χέσω"

"Είμαι έτοιμος και σε περιμένω"

"Της βάζω δύο στα τρία, επειδή δεν παντρεύτηκαν"

16 σχόλια:

  1. από το καλό στο καυλύτερο πάει αυτό το μπλογκ, σας συγχαίρω ειλικρινώς... από πού να το πιάσεις τούτο δω το ποστ, από το εύστοχο σχόλιο της επικαιρότητος και την προσωπική εξομολόγηση που αποδεικνύει ότι δεν είστε ρομπότ; από την παραδοχή ότι τις λάθος ταινίες τις τραβάνε οι λάθος άνθρωποι ωσάν τη μύγα το χεσμένο βρακί; από την πάντοτε εγγυημένη περιγραφή σε συνδυασμό με την πάντοτε λιωματική λεζάντα; αν και σωστός άνθρωπος, θα μπω στον πειρασμό να δω τη συγκεκριμένη ταινία, αφού πρώτα ομολογήσω ότι πέρα από την άψογη παρουσίαση, γουστάρω ξανθά αγόρια με φουστάνια και σπαθιά

    πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κοπλιμάν είναι τούτα; Δεν θα γκρινιάξω και θα τα δεχθώ χωρίς παράπονο επειδή είμαι σε δύσκολη φάση.
      Να το δεις, πριν λίγες μέρες γέμισε τόρεντς το kickass. Πρόσεχε όμως, υπάρχει και λογοκριμένη έκδοση. Δεν λογοκρίνει αποκεφαλισμούς και αίματα, αλλά μία πούτσα που εμφανίζεται σε γκρο-πλαν. Δε θες να τη χάσεις γιατί νομίζω παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=4d5Z1rowA0k

      FMM

      Διαγραφή
  2. ...wtf και εγώ χαιρόμουν που ανακάλυψα την νέα ταινία διαμάντι ( που θα μπορουσε να είναι παρωδία) του Takashi Miike εσύ ανακαλύπτεις φορβερά πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια είναι η νέα ταινία διαμάντι του Τακάσι Μίκε;
      Εγώ; Αυτή με ανακάλυψε.

      Διαγραφή
    2. Διαμάντι λέγοντας, εννοώ λάθος ταινία http://asianwiki.com/The_Mole_Song:_Undercover_Agent_Reiji γιατί είναι κομωδία και καλύτερα μικχαλάκης να κάνει μόνο κομωδίες

      Διαγραφή
    3. Mα κι εγώ αυτό εννοώ! Το ξέρω το ταινιάκι αλλά δεν το έχω δει. Τόσο καλό; Να το έχω στα προσεχώς;

      Διαγραφή
  3. ATMs make the people cum together. Περασα μερα χαζευωντας γκομενες στη σειρα και δεν με χαλασε.

    Περναγα απο τραπεζα ημερα δευτερη και συνειδητοποιησα πως δεν εχουν βαλει οι σεναριογραφοι αιτια επιδημιας ζομπι τη γιαγιουλα στο ATM. Ακομα.

    Τοσα και τοσα μας ψεκαζουνγια να μην αντιδρουμε, ο Καμμενος θα επιρρεαστει σε επιδρομη συλλογης ψηφων σε τραπεζα και θα ΓΛΥΨΕΙ τη γιαγιουλα. Και αυτη θα ειναι η αρχη μιας υπεροχης φιλιας.

    ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    FMM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε μας ρε, που χαζευες και γκομενες στα ΑΤΜ.

      Διαγραφή
    2. Ηταν η ωρα του μιλφ.
      Μετα απο μια ωρα την αλλαξε η αδερφη της.

      FMM.

      Διαγραφή
    3. Η φημες διαδιδονται απο στομα σε στομα. Αν το γκιλφ σου χαρισει απλοχερα τα μιλφ θα εχεις προβλημα ;

      Ειδες τι επιλογες ανοιγονται μπροστα σου αν περιμενεις ;

      FMM

      Διαγραφή
    4. Έτσι πάει, τα γκίλφ σου δίνουν τα μίλφ που σου δίνουν τα τιλφ που λίγα χρόνια πριν ήταν μπιλφ.

      Διαγραφή
  4. Η Μπριέν η Ταρθ είναι, πωςτηλενεαυτηναούμε. Μην ξεγελιέστε! Μην είστε ψεκασμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ποια; έπρεπε να το γουγλάρω. Δε βλέπω παιχνίδια θρόνων. Επεσα όμως πάνω σε αυτό.
      https://www.youtube.com/watch?v=8VUVzg6pBK4

      Διαγραφή