2.9.16

Vase De Noces Aka One Man & His Pig (1974)

            Σε έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση; Δουλεύεις σαν το ζώο για ένα κομμάτι ψωμί; Ή ακόμα χειρότερα, δεν δουλεύεις καθόλου; Νιώθεις εγκλωβισμένος στην τσιμεντούπολη, σαν στυμμένη λεμονόκουπα σε κάδο σκουπιδιών; Θες να ξεφύγεις; Να ζήσεις ελεύθερος; Να είσαι ανεξάρτητος χωρίς να έχεις ανάγκη ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ; Εχεις σκεφτεί την αγροτική ζωή; Αν όχι να η ευκαιρία σου να ενημερωθείς πλήρως, για τα οφέλη του να ζεις κοντά στη φύση και πως μπορείς να επιβιώσεις σαν αγρότης. Στην επόμενη μίαμιση ώρα, θα δεις πως η μητέρα Γη μπορεί να σου τα προσφέρει όλα. Στέγη, τροφή, έρωτα, τρέλα!
(Παράδεισος)

            Το "Vase De Noces (μετ. One man and his pig)" είναι ένα Βελγικό arthouse φιλμάκι του 1974 και θεωρείται πολύ σπάνιο και σοκαριστικό (πλέον δεν είναι τίποτα από τα δύο). Σκεφτείτε ότι στην Αυστραλία είναι απαγορευμένο από την πρώτη φορά που προβλήθηκε το 74' έως και σήμερα! Eκτός όμως από μία σκηνή που ή θα σε κάνει να ξεράσεις, ή θα σου ανοίξει την όρεξη για σοκολατίνα, σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια θα σκαλίζεις τη μύτη σου και θα κοιτάς τις μύξες σου από τη βαρεμάρα. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκατά (κρατήστε το αυτό) είχε στο μυαλό του ο δημιουργός του. Από τον τίτλο και μόνο πρέπει να έχετε υποψιαστεί για το τι θα ακολουθήσει, γι' αυτό θα σας πω ότι το ΙΜΔΒ το χαρακτηρίζει σαν "Τρόμου / Ρομάντζο" για να σιγουρευτείτε. Α ναι, επίσης ο ανεπίσημος αλλά πιο γνωστός τίτλος της ταινίας είναι "The Pig Fucking Movie"!
"Όινκ"

            Με το που ξεκινάει αυτό το αριστούργημα, βλέπουμε τον πρωταγωνιστή που δεν μαθαίνουμε ποτέ το όνομα του, να προσπαθεί επί τρία γαμημένα λεπτά, να φορέσει ένα κεφάλι κούκλας, στο κεφάλι ενός περιστεριού! Γουάτ δεφάκ! Για ποιο λόγο; Για κανέναν. Αν κατάφερνε να του το φορέσει (το κεφάλι ...της κούκλας) και βλέπαμε πλάνα του πουλιού να πετάει με ανθρώπινο κεφάλι θα ήταν γαμάτο, αλλά όχι, δεν τα κατάφερε επειδή το περιστέρι σαν σύμβολο της ελευθερίας (και της κουτσουλιάς) που είναι, αντιστάθηκε ηρωικά.
(Με το λάθος πουλί παίζεις)

            Ο μαλάκας αυτός λοιπόν, ζει ολομόναχος σε μία μεγάλη φάρμα με κότες, κόκορες, πάπιες και μία γουρούνα στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία και όποτε βρίσκει ευκαιρία τη χουφτώνει. Η καθημερινότητά του είναι να τρώει, να χέζει, να βάζει σε βάζα τα κεφάλια από τις κότες που σκοτώνει και να προσπαθεί να πηδήξει τη γουρούνα, η οποία συνήθως δεν του κάθεται (μα γιατί;) και λέω συνήθως διότι θα έρθει η στιγμή που θα του κάτσει ("λέγε λέγε το κοπέλι, κάνει την κυρά και θέλει") και θα γίνουμε μάρτυρες μίας πολύ όμορφης και τρυφερής ερωτικής πράξης. Κάποιοι από εσάς μπορεί και να την παίξουν κιόλας.

            Η σκηνή αυτή αν και αληθοφανής, δεν νομίζω να είναι αληθινή (κρίμα). Δεν βλέπουμε "σκληρό" πορνό δηλαδή, αλλά "μαλακό". Η σκηνή όμως που η γουρούνα γεννάει τα παιδιά του βλάχου (ναι, κατάφερε και την άφησε έγκυο ...τη γουρούνα ...ο άνθρωπος. Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι) είναι αληθέστατη και βλέπουμε σε γκρο-πλαν το θαύμα της γέννας. Δηλαδή τα μουνόχειλα της γουρούνας να χτυπάνε παλαμάκια την ώρα που βγαίνουν από μέσα τα τρία γουρουνανθρωπάκια, που στην όψη όμως είναι σκέτα γουρούνια. Προφανώς δεν υπήρχε χρήμα για ειδικά εφέ, οπότε βάλτε τη φαντασία σας να οργιάσει.
"Να σας ζήσει"

            Δυστυχώς όμως για τον πατέρα, τα βλαστάρια του εκτός του ότι φαίνονται σαν γουρούνια, σκέφτονται και σαν γουρούνια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεθούν συναισθηματικά μαζί του και να προτιμούν να κυλιούνται στη λάσπη με τη μάνα τους, παρά να κάθονται μαζί του στο τραπέζι, να φάνε σαν άνθρωποι.
"Μην τρώτε σαν γουρούνια!"

            Γι' αυτό λοιπόν ο μαλάκας, σε μία κρίση ζηλοτυπίας ("Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω έχει η μάνα σας από εμένα, τι; Επειδή σας γέννησε; Εγώ τη γάμησα όμως") τα κρεμάει! Βλέπουμε τα τρία μικρά γουρουνάκια, κρεμασμένα από μικρές, παιδικές θηλιές και μαζί με εμάς τα βλέπει και η μάνα τους, που την πιάνει υστερία και τρέχει πάνω κάτω στη φάρμα, ώσπου πέφτει σε ένα βόθρο και πνίγεται. Τώρα επίτηδες έπεσε; Καταλάθος; Θα σας γελάσω. Το θέμα είναι ότι από εκεί και πέρα παθαίνει υστερία και ο μαλάκας και η ταινία αρχίζει να ξεφεύγει (ναι, μέχρι τώρα ήταν φυσιολογική). Να σας κάνω σπόιλερ; Ξέρω ότι δεν θα τη δείτε. Θα σας πω μόνο ότι περιέχει πολλές και ενδιαφέρουσες σκηνές κοπρολαγνίας, που είναι και οι μόνες που ίσως μπορούν να θεωρηθούν σοκαριστικές και ένα τέλος που δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να είχε γυριστεί χειρότερα. Πρέπει να είναι η πιο αστεία απεικόνιση πνεύματος που έχω δει. Το οποίο εκτός των άλλων, αιωρείται προς τον ουρανό ανάποδα, δηλαδή με τα πόδια προς τα πάνω και το κεφάλι προς τα κάτω!
(Εγώ, μετά το τέλος της ταινίας)

            Το ταινιάκι αυτό θα βλεπόταν πολύ πιο ευχάριστα (;) αν ήταν μικρού μήκους. Οι σκηνές που όντως συμβαίνει κάτι και εξελίσσεται η ιστορία είναι 4-5 και όλες οι υπόλοιπες είναι επαναλαμβανόμενα πλάνα της φάρμας και του τύπου να κάνει ασυναρτησίες. Δηλαδή πόσες γαμημένες φορές πρέπει να δούμε τα ντουβάρια της φάρμας, τις κότες να τρώνε, τις κότες να γαμιούνται, τις κότες να τσακώνονται; Τον μαλάκα να τρώει, να χέζει και να τριγυρνάει; ΠΟΣΕΣ (τόσες 1-0); Αν προσθέσεις το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου διαλόγους και το μόνο που ακούς είναι οι ήχοι από το περιβάλλον (όινκ όινκ, κικιρίκου και κλανιές. Αλήθεια.) και το σάουντρακ (κλασική μουσική και "εφέ" από συνθεσάιζερ της εποχής), κάνει το μαρτύριο της προβολής αφόρητο.
(Αφόρητο)

(Το τρέιλερ)

(Το χάλια εξώφυλλο)

(Το ωραίο εξώφυλλο, που δεν υπάρχει)

(Η μισή ταινία)



(Παλαμάκια)

(Πως να αντισταθείς σε αυτόν τον κώλο;)

(Φτυστοί! Όλα σου τα πήρε!)

(Μπέικον τουρσί)

(Από την παραγωγή)

(Στην κατανάλωση)

(Αυτήν τη φορά το όργανο έχει δίκιο)

            Υ.Γ. Μετά από περίπου τρεις μήνες, επιστρέφω δυναμικά με ριβιού ταινίας που δεν βλέπεται. Όπως καταλάβατε έφτιαξα επιτέλους το κομπιουτεράκι μου, γύρισα από τις διακοπές και συνεχίζω να σπαταλάω τον ελεύθερο χρόνο μου, γράφοντας μαλακίες για μαλακισμένες ταινίες. Καλό χειμώνα.

30 σχόλια:

  1. Σωστα εκανες και σποϊλεριασες. Δεν θα την δω, αλλα με ιντριγκαρει η γλαφυροτητα σου.

    Η βαθμολογια χωρις γκομενακι να κραταει το πλακατ δεν ειναι βαθμολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, η συγκεκριμένη δεν είναι για να τη δεις. Ε, όλο γκομενάκια γκομενάκια, γκομενάκια γκομενάκια; Πότε θα οργανωθούμε;

      Διαγραφή
    2. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΣΑΤΕΣ

      ΒΕΣΕΡΕΜΟΣ

      Διαγραφή
    3. Φωναξε καποιος για μανατζερ / διαφημηστη /κραχτη γυναικειου οικου για μοναχικους αντρες ;

      ΟΧΙ ΦΩΝΑΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ;

      Γιατι εχουμε αναγκη κατι τετοιο. Α. Και για τζαμπα ποτα. Εστω το αδειο βαρελι για τα αερια.

      Ισως και κανα ξυροκαρπιο με πασπαλισμενο χοιρινο λιπος και μερικα ψιχουλα.

      Και καλωδιακη. Τζαμπα κατα προτιμηση. Με ατελειωτα καναλια για τσοντες.

      Και οι νοσοκομες να φορανε μινι και εφαρμοστα τοπ με θεα ντεκολτε οταν πετανε τα ψυχοφαρμακα με σφεντονα.

      Διαγραφή
    4. Ο τσάμπας ΠΕΘΑΝΕΛ. Θα πληρώσεις με αίμα για όλα. Τώρα που είπες ξυροκάρπια, έχουν εδώ κάτι μπινιλίκια σαν πατατάκια, που δεν είναι πατατάκια αλλά πετσάκια! Λέγονται cracklings και είναι δέρμα γουρουνιού με λίγος λίπος, τηγανισμένο τόσο πολύ που γίνεται σαν γαριδάκι. Απίστευτη νοστιμιά. Θάνατος βέβαια, βλέπεις τις αρτηρίες σου να σπάνε.

      Διαγραφή
    5. CRACKlings. Izzat you HEINZenberg ?

      Διαγραφή
    6. Me έκανες και γκούγκλαρα. Το βρήκα αλλά βαρέθηκα να το διαβάσω. Θέλω να κάνω πολλά και δεν προλαβαίνω ρε πούστη μου.

      Διαγραφή
  2. Επέστρεψες και εσύ. Μαύρισες καθόλου (όχι από το ξύλο) από τα μπάνια που έκανες; Πάει καιρός που έκανα μπάνια 2 μήνες και μαύριζα σαν αράπης γι' αυτό με μερικές μέρες αποφεύγω να κάθομαι πολύ στο ήλιο γιατί κοκκινίζω εύκολα.
    Ξέρουμε αν κακοποιήθηκαν ζώα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω, επέστρεψα. Τώρα καλό είναι; Κακό; Δεν ξέρω. Εχω χάσει επεισόδια και από τα δικά σας. Πρέπει να ενημερωθώ.
      Αυτός ο καιρός πάει για όλους. Εγώ έκανα λίγα μπάνια και πήρα λίγο χρώμα (όχι μαύρισμα, χρώμα) επειδή είχε να με δει ο ήλιος ένα χρόνο και είχα γίνει σαν χλωρίνη.
      Το περιστεράκι στην αρχή ταλαιπωρήθηκε λίγο αλλά δεν τραυματίστηκε. Το γουρούνι δεν νομίζω να το γάμησε ο τύπος στα αλήθεια επειδή δεν υπάρχουν πλάνα διείσδυσης. Μία κότα αποκεφαλίζεται, τρία γουρουνάκια του γάλακτος πεθαίνουν, δεν ξέρουμε πως, απλά τα βλέπουμε κρεμασμένα και πεθαίνει και η γουρούνα, πάλι χωρίς να ξέρουμε πως, απλά τη βλέπουμε νεκρή στο βούρκο και μετά τη θάβουν. Αυτά. Επίσης και η σκηνή κοπρολαγνίας παίζει να είναι αληθινή, για όσους ενδιαφέρονται.

      Διαγραφή
    2. Ε, εγώ έλειψα σχεδόν τετράμηνο αλλά όλο και κάποιο κριτικό κινηματογράφου θα είχες βάλει να με παρακολουθεί στις σκηνές της ζωής.
      Eύχομαι ρε φίλε καλή χρονιά με γαμάτες αναρτήσεις και υγεία πάνω απ' όλα.

      Διαγραφή
    3. 4 μήνες; Ελπίζω επειδή γαμούσες αδιάκοπα. Εγινε και σένα η ζωή σου σαν ταινία; Τσόντα δλδ. Ευχαριστώ και ανταποδίδω. Από το στόμα σου και στου Κρομ το αυτί. Μακάρι να έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με πράγματα που μας αρέσουν. Το πουλί μας πχ.

      Διαγραφή
    4. Μη μπλεκεις τον Κρομ και το πουλι σου αλλιως βλεπω να σου περναει ο Κονναν κρικο ατσαλινο αφου τον πυρωσει για να περναει ευκολοτερα.

      Διαγραφή
    5. Αν είναι να μου τον περάσει (τον κρίκο, ...στο αυτί) ο Κόναν. Χαλάλι.

      Διαγραφή
  3. Μπήκα να ρίξω μια ματιά στα σχόλια. Δεν ξέρω ποιος τα λέει αυτά από κάτω αλλά δεν είμαι εγώ - εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Ρισπεκτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να σου βαλει κρικο στο πουλι (αφου το βαλει στη φωτια για να καιει) ενας διμετρος νταβραντισμενος σατανιστης για να αναλαβεις και επισημα μανατζερ / διαφημηστης /κραχτης γυναικειου οικου για μοναχικους αντρες ;

      ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ. Δεν εισαι μονος.

      Διαγραφή
    2. Δεν παρεξηγώ, χώρος μαλακίας είναι άλλωστε. Κάνας φουμεμές θα είναι μωρέ. Φουμεμέ καλά είσαι;

      Διαγραφή
    3. Ισι ο ιδιος εισ σεχουμε καταλαβ ουλ μην κρυβισαι . Σα δε ντρεπσε να τα βαζς μτα ζα σκιαχτηκαν τα γιδια μ το να μεπεσε απτου γκρεμο και επρεπε να τα ηρεμησω με μεσαζ στην επιγονατιδα άι μη σου σπασω τι κεφαλα με την κλιτσαμ και συ χα κατασυμπαθης

      φουμεμες=fuck my mouth ιμ και αγραμματς να μας μαθαινς και συ κανα εγγλεζικο εσυ που εις και απ το ρουφαπτον

      Διαγραφή
    4. Σου εβαλε κρικο στο πουλι (αφου το βαλει στη φωτια για να καιει) ενας διμετρος νταβραντισμενος σατανιστης για να αναλαβεις και επισημα μανατζερ / διαφημηστης /κραχτης γυναικειου οικου για μοναχικους αντρες.

      Καλως σε βρηκαμε. Εχεις παρεα αλλους διμετρους νταβραντισμενους σατανιστες μεχρι να βρεις κοπελα να σου κρατησει.... παρεα.

      Μεχρι τοτε εχεις αναγκη τζαμπα ποτα. Εστω το αδειο βαρελι για τα αερια.

      Ισως και κανα ξυροκαρπιο με πασπαλισμενο χοιρινο λιπος και μερικα ψιχουλα.

      Και καλωδιακη. Τζαμπα κατα προτιμηση. Με ατελειωτα καναλια για τσοντες.

      Και νοσοκομες με μινι και εφαρμοστα τοπ με θεα ντεκολτε οταν πετανε τα ψυχοφαρμακα με σφεντονα.

      Μεχρι τοτε ομως μπορουν να σε βολεψουν αλλοι διμετροι νταβραντισμενοι σατανιστες. Πρεπει να το ζητησεις ομως ευγενικα. Ξερεις τωρα, να γνωριστειτε πρωτα. Τζαμπα ποτα και ξηροκαρπια ντελουξ ειναι αυτα και πυρωμενοι κρικοι στον πουτσο.

      Διαγραφή
    5. Τσοπάνη; Κάνα κατσικάκι του γάλακτος και κάνας τενεκές καλό τυρί παίζει;

      Διαγραφή
    6. Μαλάκα φουμεμέ εσύ είσαι;
      https://www.youtube.com/watch?v=Wup1cEdgOWs

      Διαγραφή
  4. Ουφ! Ευτυχως για μενα..σπανια τρωω χροιρινο!!
    Θα σου πω μια ιστορια. Οταν ημουν μικρη με πηγαν
    οι γονεις στο χωριο της μανας.Εκει ηταν μια
    ξαδερφουλα μικροτερη που την μαθαινανε να βγαλει
    τις πανες.Μια μερα την εχουν αφησει ξεβρακωτη στην
    αυλη να κανει τα ξερεις ποια.Οταν τελειωσε η μικρη,
    πηγε η κοτα που ειχαν και αρχισε να τα τρωει.
    Την αλλη μερα το πρωι,ερχεται η θεια μου κρατωντας
    ενα αυγο και μου λεει "ελα να φας φρεσκο αυγουλακι
    απο την κοτα!"....καταλαβαινεις τι εικονα ηρθε
    μπροστα στα ματια μου....απο τοτε ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΑΥΓΟ
    ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!!!!
    Καλο χειμωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ξεχασα και ενα Υ.Γ.
      Υ.Γ. Σε παρακαλω μη βαλεις τιποτα με
      μοσχαρια..θα γινω τελειως βεγκαν.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή μου δεν υπάρχει λίγο ή πολύ βίγκαν. Ή είσαι ή δεν είσαι.

      Αβατάρας

      Διαγραφή
    3. Καλά τι διάολο γιατί δεν φαίνεται το όνομά μου.

      Διαγραφή
    4. Δεν διαφωνω, η εισαι η δεν εισαι.Διαφορετικα
      παμε στην κατηγορια σανεκεινους τους πιστους που
      νηστευουν μεν αλλα τρωνε γαλα,τυρια κλπ κλπ,
      κατα το δοκουν η κοινως κατα πως μας βολευει.
      Συνεπως δεν ειμαι.
      Δεν εχω κανει ακομα περιηγηση στα blog,οποτε
      να πω εδω οτι χαιρομαι που επεστρεψες!

      Διαγραφή
  5. Σιγ'α μωρέ και γιαυτό δεν ξανάφαγες αυγό; Όλα τα ζώα τρώνε σκατά. Και τα ανθρώπινα μωρά θέλουν να φάνε απλά δεν τα αφήνουν οι γονείς τους. Θα μου πεις "ναι, αλλά δεν τρώω ανθρώπινα μωρά" και θα έχεις δίκιο. Δεν χάνεις τίποτα που δεν τρως αυγά πάντως. Υπάρχουν και κίντερ έκπληξη άλλωστε.
    Η ιστορία σου μου θύμισε μία δική μου ιστορία που ήμουν μικρός παρέα με μία κότα. Όταν ήμουν μικρός που λες, 5-6-7 χρονώ δεν θυμάμαι ακριβώς, ήμουν στο σπίτι του παππού που είχε και κοτέτσι. Σε κάποια φάση με φωνάζει έξω στον κήπο να τον βοηθήσω σε μία δουλειά. Πάω κι εγώ και είχε βγάλει εναν κόκορα από το κοτέτσι και μου τον δίνει να τον κρατήσω (Χα! Πρόστυχο). Μου λέει "κράτα τον γερά μη σου φύγει και βάλε τον πάνω στη ρίζα της ελιάς". Κράταγα κι εγώ το άμοιρο ζωντανό πάνω στην ελιά ενώ αυτό προσπαθούσε να ξεφύγει, χωρίς να υποψιάζομαι τι θα ακολουθήσει, και ξαφνικά "ΧΡΑΤΣ/ΚΡΑΚ/ΣΠΛΑΤΣ" δίνει ο παππούς μία με το τσεκούρι, κόβει το κεφάλι του πουλιού, πετάγονται αίματα παντού, μου φεύγει το πουλί από τα χέρια και αρχίζει να τρέχει χωρίς κεφάλι, μέχρι που κουράστηκε και έκατσε. Το κεφάλι δεν θυμάμαι να έκανε κάτι από μόνο του. Μετά πήγα να πλύνω τα αίματα από τη μούρη μου και το βράδυ φάγαμε κόκκορα κρασάτο. Πολύ νόστιμος ήταν. Μετά έκατσα να δω Θάντερκατς. Το έδειχνε στη δημόσια τηλεόραση αργά το βράδυ και δεν ήταν για παιδιά. Ηταν τρομαχτικό την εποχή που βγήκε. Οι γονείς μου δεν με άφηναν να το δω, αλλά η γιαγιά και ο παππούς δεν ήξεραν ότι είναι κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον εφαγες τον κοκορα !?!
    Δεν μπορω να πω τι θα εκανα αφου δεν εχω βρεθει
    σε αναλογη κατασταση,η αντιδραση μου συνηθως ειναι
    αναλογη με το πως θα τυπωθει η εικονα.
    Ολα τα τρομακτικα σε μια μερα..αναρωτιεμαι τι ονειρα
    ειδε το 6χρονο το βραδυ, αν κοιμηθηκε δλδ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεραστιες μυωδεις γατες με τεραστια σπαθια, εφαρμοστα ρουχα και ελαχιστα ντυμενους κακους.

      Ισως και ενα χωριο να τρωει γυρω απο τη φωτια και να τραγουδαει προστυχα στιχακια οσο ο βαρδος προσπαθει να λυθει για να παρει μερος και αυτος με χειροτερα στιχακια και ακομα χειροτερη φωνη.

      Διαγραφή
    2. Ε παιδί ήμουν δεν καταλάβαινα, όπως τα μάθεις είναι τα παιδιά, μέχρι να τα μάθεις είναι ψιλοαναίσθητα, δεν έχουν και πολύ το συναίσθημα της συμπόνοιας. Μικροί ψυχοπαθείς! Δεν ξέρω τι όνειρα έβλεπα μικρός, αλλά μεγάλος ξέρω και έπρεπε ήδη να είχα επισκεφθεί ψυχολόγο/ψυχίατρο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε; Μία φορά είχα δει ότι το έκανα με μία τίγρη, κανονικό ζώο. Ιεραποστολικό κιόλας να είμαστε μούρη με μούρη.

      Διαγραφή