4.7.14

Brain Damage Aka Elmer (1988)



          Πολλά υποσχόμενος νέος, εθίζεται σε μπλε ουσία που δοκίμασε καταλάθος (;) και παίρνει τον κατήφορο. Η ουσία βγαίνει από το τσουτσούνι (δοκίμασε καταλάθος;) ενός πλάσματος που ποτέ δεν μαθαίνουμε τι είναι, είναι ο διάβολος; είναι εξωγηίνος; κανείς δεν ξέρει (κανείς δε νοιάζεται). Το πλασματάκι του δίνει την ...ουσία του, καρφώνοντάς τον στο....σβέρκο με το τσουτσουνάκι του.
          Στην αρχή του την δίνει τσάμπα (την ουσία), όπως τα ναρκωτικά που ρίχνουν στα ποτά οι επιτήδειοι στα μπαρ, μετά όμως ζητάει για αντάλλαγμα τον έλεγχο του σώματος του νέου, όσην ώρα ο αυτός τριπάρει και βλέπει κύκλους, με αποτέλεσμα όποτε επιστρέφει από τα αστρικά ταξίδια του να είναι μέσα στα αίματα (όχι τα δικά του).
          Θα μπορούσε να προβάλεται στα σχολεία σαν εκπαιδευτικό βίντεο κατά των ναρκωτικών (επειδή θα μπορούσε να είναι και υπέρ). Πολύ ψυχαγωγικό με χάι λάιτ τη σκηνή της πίπας και το cameo του Basket Case του ίδιου σκηνοθέτη.


Το τρέιλερ

Η ωραία αφίσα

Η όχι τόσο ωραία αφίσα

 Η καλύτερη σκηνή της ταινίας

Ανθρώπινος εγκέφαλος χρήστη μαριχουάνας

 "κύκλους"

"Δύο στα τρία"

2 σχόλια:

  1. το είχα δει όταν βγήκε σε βίντεο τότε, όταν ακόμα δεν ήτο και τόοοσο διαδεδομένη η έννοια της καλτοχοροριάς και της επιλεκτικής παρακολούθησης ταινιών με βάση τον δείκτη καλτιάς [ <- χιπστεροσχόλιο]: ήταν στο ράφι με τα χόρορ; ε, το έπαιρνες επειδή διψούσες για τρόμο και τελείωνε το θέμα

    μετά, είτε σου έβγαινε μάπα, είτε μεχ, είτε καλό, ε, αυτό λοιπόν τότε μου είχε φανεί ακριβώς όπως το περιέγραψες, σαν εκπαιδευτικό βίντεο καταϋπέρ των ναρκωτικών με τσουτσούνια, είχα καταμπερδευτεί ως προς το σε ποια κατηγορία έπρεπε να το κατατάξω [άσε που επί χρόνια το μπερδεύω με το shivers του κρόνενμπεργκ λόγω μιας λάθος σύναψης]

    πάντως για κάποιο λόγο χάρηκα που το θυμήθηκα [ό,τι θυμάμαι, χαίρομαι], ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια και δω κι ας μην πρόλαβα τα κατοχικά βίντεοκλάμπ. Το ίδιο έκανα και με τους δίσκους, ήταν στο ράφι με τα ροκ-μέταλ; είχε ωραίο εξώφυλλο; το έπαιρνα και μετά το άκουγα με το ζόρι μέχρι να μου αρέσει. Τώρα που στο θύμησα ξαναδές το, έχει πλάκα.
      Καλά πως το μπερδεύεις με το Σίβερς;

      Διαγραφή